Policija otkrila detalje stravičnog biljara u Velikoj Mlaki: Prošao kroz crveno, izazvao kaos na raskrižju – i poginuo

Policija je objavila detalje teške prometne nesreće u Velikoj Mlaki u kojoj je, u sudaru četiri vozila, poginula jedna osoba, a dvije su ozlijeđene.

U srijedu oko 16:50 sati u mjestu Velika Mlaka, na raskrižju Zagrebačke i Kramarićeve ulice, 41-godišnjak je upravljao kombijem marke VW Transporter, zagrebačkih registarskih oznaka te se dolaskom u raskrižje nije zaustavio na znak crvenog svjetla.

Zbog toga je naletio na automobil marke Renault Clio, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 40-godišnjakinja. Ona se kretala desnom prometnom trakom Zagrebačke ulice u smjeru sjeverozapada. Ulaskom u raskrižje bilo joj je upaljeno zeleno svjetlo na semaforu.

Od siline naleta kombi je odbačen sa sjeverozapadne strane raskrižja gdje je naletio na zaštitnu ogradu nogostupa. Automobil Renault Clio od siline naleta odbačen je sa sjeverne strane raskrižja gdje je naletio na osobni automobil također marke Renault Clio, zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 47-godišnjak, a koji je bio zaustavljen ispred raskrižja zbog crvenog svjetla na semaforu.

Nakon naleta, drugi Renault clio se nastavio nekontrolirano kretati i tada je naletio na osobni automobil marke Suzuki Vitara, zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnjak, a koji je također bio zaustavljen radi crvenog svjetla na semaforu.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 41-godišnji vozač teretnog vozila, dok je teško ozlijeđena 40-godišnja vozačica iz osobnog automobila Renault Clio kojoj je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb.

Iz Policijske uprave zagrebačke podsjećaju građane i sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa i poštivanje prometne kulture s naglaskom na prekršaje zabrane vožnje pod utjecajem alkohola, pridržavanja ograničenja brzine, korištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača kao i putnika u vozilima, propisno kretanje pješaka, te zabrane prolaska na crveno svijetlo.

Facebook Komentari