Andrija Mikulić postaje šef inspektorata, Horvat: Nisam za depolitizaciju inspektorata

Ad

Na zatvorenom dijelu Vlada je predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Andriju Mikulića imenovala za glavnog državnog inspektora.

Podsjećamo, Državni inspektorat objedinjavat će inspekcijske poslove iz nadležnosti 17 inspekcija unutar osam ministarstava.

Naime, tržišnu i rudarsku inspekciju, inspekciju opreme pod tlakom te inspekciju gospodarenja otrovnim kemikalijama Državni inspektorat preuzima od Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, sanitarnu inspekciju od Ministarstva zdravstva, veterinarsku, poljoprivrednu, lovnu, šumarsku te fitosanitarnu inspekciju od Ministarstva poljoprivrede, turističku inspekciju od Ministarstva turizma, energetsku inspekciju, inspekciju zaštite okoliša, inspekciju zaštite prirode te vodopravnu inspekciju od Ministarstva zaštite okoliša i energetike, inspekciju rada od Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, a građevinsku inspekciju od Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, piše N1.

Ministar gospodarstva je danas izjavio kako on nije za depolitizaciju isnpektorata, da će Mikulić biti državni dužnosnik i da je odluka Vlade RH o Mikuliću u redu.

Facebook Komentari