Prosvjed protiv Bandićevog doktorata: Ovo je uvreda za nas i za Sveučilište

Ispred Rektorata Sveučilišta u Zagrebu na Trgu Republike Hrvatske u tijeku je prosvjed protiv počasnog doktorata Milanu Bandiću, zbog broja okupljenih prosvjednika održava se zapravo ispred HNK, što je nasuprot Rektoratu.

Kristijan Orešković, jedan od organizatora prosvjeda, iznio je konkretne poruke koje prosvjedom žele uputiti.

“Želimo poručiti Senatu da odbaci sramotnu odluku da se dodjeli počasni doktorat gradonačelniku Milanu Bandiću. Želimo apelirati na Povjerenstvo koje je Senat izglasalo da poštuju svoje kolege koji su doktorat itekako zaradili i da ne podliježu ovim političkim igrama akademskih i političkih nasilnika iz zgrade Sveučilišta u Zagrebu.

“Vidjeli smo koliko stvari ne štima sa Sveučilištem upravo zbog čelnog čovjeka. Akademskoj zajednici je dosta da jedan čovjek strahovladom vlada i drži u šaci praznim obećanjima. Nadam se da će se ovakav način borbe nastaviti i da će akademska zajednica još jednom pokazati da su kvalitetni ljudi koji imaju što za reći i koji neće dopustiti da se njihova struka omalovažava na ovakav način.”, prenosi N1.

Prosvjed se organizira pod nazivom “STOP Nasilju nad Sveučilištem! #sramimse”

Otvoreno HRT: Najavljen je prosvjed, treba li Bandić dobiti počasni doktorat?

Više od 750 profesora, studenata i alumnija Sveučilišta u Zagrebu potpisalo je u posljednja tri dana otvoreno pismo protiv Bandićevog počasnog doktorata

Facebook Komentari