Nešto se čudno i misteriozno događa u Dinamu, BBB-i se oglasili priopćenjem; Otkazana konferencija za medije

Dok su novinari čekali Dinamovu izvanrednu press-konferenciju točno u podne na Maksimiru, Bad Blue Boysi sinoć su se oglasili neočekivanim i pomalo misterioznim priopćenjem. Konferencija za medije je iznenada otkazana 15-ak minuta uoči njenog početka.

Pojavile su se priče kako Dinamo pokušavaju preuzeti novi, moćni ljudi, a čini se da navijači to neće dopustiti. Oni traže ono što su tražili i svih ovih godina.

Priopćenje BBB-a prenosimo u cijelosti:

”Prije točno deset godina BBB su tadašnjem (i sadašnjem) gradonačelniku na ruke predali peticiju naziva ‘VRATIMO DINAMO DINAMOVCIMA’ s 18.000 potpisa navijača koji su tražili odlazak tada (a de facto i danas) aktualnog rukovodstva NK Dinamo.

On je tu peticiju i sve potpise na kraju bacio u smeće, a godine sudskih procesa i svih gadosti koje su u njima isplivale na površinu objašnjavaju i zašto.

U ljeto 2010. BBB proglašavaju bojkot pokušavajući skrenuti pozornost uspavanih i komotnih dinamovaca, kao i ostatka javnosti na sustavno, uništavanje klupskog identiteta u prvom redu, kao i podređivanje klupskih interesa jednom čovjeku i njegovoj obitelji.

Tada se ‘uništavanje klupskog identiteta’ činilo nečim apstraktnim, izmišljenim dok se klub iz dana u dan udaljavao od svojih navijača i od vrijednosti koje su ga učinile toliko velikim, prepoznatljivim, omiljenim… danas uz sve probleme, gorući problem i sramota kluba je loša posjeta kada se ugase svjetla europskih natjecanja.

S vremenom se nezadovoljstvo artikuliralo u svijest o tome da utjecaj i snaga desetaka tisuća Dinamovih članova moraju biti presudni u kontroli i izboru vodstva kluba, a ne da se uprave mijenjaju ovisno o moći određenih političkih i mafijaških struktura.

Ne ‘ulica’, ne menadžeri i ne Bad Blue Boysi. I ne da navijači upravljaju klubom, kako se to često namjerno plasira.

Na kuloarske priče o nekim novim strujama u borbi za prevlast u Dinamu Bad Blue Boysi jedino mogu odgovoriti onako kako odgovaramo svima skoro čitavo desetljeće – u obzir dolaze samo i jedino demokratski izbori za novu upravu i novog predsjednika kluba!

Pravo glasa mora biti omogućeno svim Dinamovim članovima, a ne samo Mamićevim marionetama iz Skupštine koji su šutjeli kad se kralo.

Ne može biti prečica, ne može biti dogovora ‘ispod stola’.

Od nadležnih tijela NK Dinamo tražimo da hitno, u što kraćem roku pokrenu procese u kojima će Dinamovo članstvo imati ključni utjecaj u izboru vodstva kluba.

Da klub više ne robuje interesima i hirovima pojedinaca i da o njemu odlučuju DINAMOVCI, a ne političari i mafijaši.

Ne podcjenjujte našu upornost i odlučnost da ovo izguramo do kraja!

Više nemate vremena, više nemate izgovor, prenosi gol.hr.

BAD BLUE BOYS”

Facebook Komentari