Kompenzacija za stečaj i zatvaranje brodogradilišta? Zvučna imena uhićena, nezakonitosti teške milijardu kuna

Ad

PNUSKOK Rijeka i ŽDO Rijeka krenuli u akciju i uhićenja vezano za kriminalističko istraživanje koje se odnosi na restrukturiranje Uljanika.

Krim istraživanjem je obuhvaćeno 12 osoba. Očekuje se da će biti provedene brojne pretrage domova, ureda i da bi sve moglo potrajati cijeli dan. U akciji sudjeluje 100 policajaca.

Privedeni su, između ostalih, bivši predsjednik uprave Gianni Rossanda, njegov prethodnik Anton Brajković te članovi bivše uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac.

Dugogodišnji predsjednik Uprave pulskog Uljanika Anton Brajković, koji je odstupio s funkcije 2004., uhićen je nešto prije 11 sati u svojoj kući u Puli, piše Regional express.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da se, prema informacijama koje je dobio od vrha Ravnateljstva policije, osobe uhićene za nezakonitosti u Uljaniku sumnjiči da su brodogradilište i državni proračun oštetili za više od milijardu kuna, prenosi dnevnik.hr.

“Prema informacijama koje sam dobio od glavnog ravnatelja policije, policijski službenici PNUSKOK-a Rijeka provode višemjesečno složeno kriminalističko istraživanje oko mogućih nezakonitosti u grupi Uljanik”, rekao je Božinović.

IDS ima svoju viziju

Pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego istaknuli su u utorak kako su upravo Istarska županija i Grad Pula prvi pozvali DORH odnosno resorne državne institucije da istraže apsolutno svaki segment poslovanja Uljanika.

“Izuzetno je važno, posebno u ovim neizvjesnim okolnostima u kojima se danas nalazi Uljanik, da se raščisti svaka sumnja i utvrdi odgovornost svih koji su Uljanik doveli do ponora, uključujući odgovornost i (ne)rad odnosno/nečinjenje same države”, istaknuli su Miletić i Flego u zajedničkom priopćenju.

Napomenuli su kako su današnjom akcijom istražnih organa, državna tijela prvi puta reagirala na poslovanje Uljanika.

Apelirali su na Vladu da ne koristi današnju situaciju kako bi skrenula pozornost i konačno poručila radnicima da traže drugi posao, što je jučer radnicima ‘3. maja’ “okrutno poručio potpredsjednik Vlade Predrag Štromar”.

Iz Sindikata 3. maja na konferenciji za medije iskazali su zadovoljstvo zbog akcije državnih institucija.”To je osobna zadovoljština što su ovi ljudi došli pred neko lice pravde. Nećemo reći da jesu ikrivi ili nisu, samo mogu reći da to i dalje ne garantira plaću ni Uljaniku ni Trećemajcima i da se nadamo da će se to riješiti. Zvoni nam pitanje u glavi vidi li Vlada budućnost Uljanika i Trećeg maja bez uprave”, kazali su.

”Pozivam Vladu da donese odluku do četvrtka u 11 sati kojom će se što prije isplatiti plaća radnicima 3. maja i da ispravi nepravdu prema 3. maju te donese odluku o nastavku djelovanja 3. maja”, poručili su iz Sindikata, prenosi dnevnik.hr.

Radnici Uljanika izlaze na ulice, osvrnuli se i na Štromara, a u srijedu idu kod Predsjednice RH

Facebook Komentari