Potvrđena optužnica protiv Ivana Đakića zbog javnog poticanja na mržnju i nasilje

Virovitički Općinski sud potvrdio je optužnicu koju je podignulo Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici protiv Ivana Đakića.

Optužnica je prije mjesec dana podignuta protiv Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika Josipa Đakića, koji je početkom ove godine na društvenim mrežama postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja drži glavu osobe s četničkim oznakama.

“Potvrđena je optužnica. Rješenje je već otišlo, čekamo povratnice pa će se formirati spis koji ide sucu na raspored”, kazao je za DNEVNIK.hr Zoran Mandić, glasnogovornik Općinskog suda u Virovitici.

Podsjetimo, Ivan Đakić na Facebooku je uz fotografiju napisao: “Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić”. Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici za njega je predložilo bezuvjetnu kaznu zatvora i mjeru zabrane pristupa internetu.

“Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 26. veljače 2019. podiglo pred Općinskim sudom u Virovitici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1995.) zbog počinjenja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz čl. 325. Kaznenog zakona.

Okrivljenika se tereti da je na svom profilu na Facebooku objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti”, navodi se u priopćenju ODO-a Virovitica.

Facebook Komentari