Jako nevrijeme posebno je pogodilo karlovačko područje, gorjeli dimnjaci, problemi u prometu, više od 1.500 ljudi bez struje

Nova promjena vremena s osjetnim zahladnjenjem, kišom, pljuskovima i još jednom marčanom burom Hrvatsku je zahvatila već u ponedjeljak navečer.

Jako nevrijeme posebno je pogodilo karlovačko područje gdje probleme uzrokuje jaki vjetar pa je tako u nešto više od pola sata zabilježeno osam intervencija zbog požara dimnjaka, javlja dnevnik.hr.

Također, sirene vatrogasnih vozila čule su se u svim dijelovima grada a posebno na “brzoj cesti” D-1 i to zbog više požara na otvorenom koji su se oteli kontroli nakon neopreznog spaljivanja korova.

Jak vjetar prouzročio je i padanje grana na prometnice, ali i prekide u opskrbi strujom. Više od 1.500 korisnika ostalo je bez struje. “Pogođen” je dalekovod Generalski 3 zbog čega su dijelovi toga mjesta, ali i Netretića bez struje, a ispao je i dalekovod Duga Resa 2 koji strujom opskrbljuje dugoreški prsten.

“Najveći problem usred malo jačeg vjetra u 19.10 sati bio je kvar na dalekovodu, 37 trafostanica, 1.500 korisnika je bilo bez struje. Stanje se normaliziralo u 21.10 sati. Neke grane su bile na prometnicama, ali vatrogasci su to riješili”, kazao je Martin Barić, pročelnik područnog ureda DUZS-a Karlovac.

Kakvo nas vrijeme očekuje?

U istočnim i južnim krajevima promjena će nastupiti tijekom noći. I ovaj puta sve će biti brzopotezno. Kiša i pljuskovi brzo će se premještati na jugoistok i do jutra će više manje sve biti gotovo, ali onda slijede problemi s burom koja će biti vrlo jaka uz olujne i orkanske udare.

Jutro će biti vjetrovito i u unutrašnjosti, a osobito na Jadranu gdje će puhati jaka i olujna bura s orkanskim udarima. U unturašnjosti umjeren sjeveroistčnjak, djelomice sunčano, a Lika i Dalmacija oblačni uz kišu, snijeg i grmljavinske pljuskove

Poslijepodne suho i djelomice sunčano, ali i dalje vjetrovito. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočnjak i bit će hladnije nego u ponedjeljak, oko 11 stupnjeva.

Na istoku poslijepodne razvedravanje i prestanak kiše uz uglavnom umejren sjeverni vjetar. Najviša temepratura će biti od 9 do 13 stupnjeva.

Sunčano će u drugom dijelu dana biti i na zapadu zemlje, a probleme će stvarati jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. I ovdje hladnije, u gorju 4 do 6, a na Jadranu 10 do 14 stupnjeva.

Na jugu su pljuskovi i kiša mogući i u drugom dijelu dana dok će se u ovom sjevernijem dijelu početi razvedravati. Zapuhat će bura s olujnim udarima.

Nakon kiše i zahladnjenja sljedećih dana vrijeme će biti u smirivanju. Bit će hladnije nego proteklih dana, ali zapravo su to temperature u prosjeku za ovo doba godine.

Na Jadranu će bura stvarati probleme više manje cijeli tjedan. Bit će sunčano i također malo svježije.

Facebook Komentari