Do sada otkriveno 10 lažnih diploma, najnovija je fizike i tehnike u jednoj osnovnoj školi

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak objavila je danas da je do sada otkriveno ukupno 10 lažnih diploma nakon što je odlučila krenuti u provjeru isprava u svojem resoru. Najnovije dvije su diploma PMF-a te svjedodžba za vozača.

Ministrica je odlučila podatke o lažnim diplomama objaviti na svojem Facebook profilu, a objavu prenosimo u cijelosti:

“Nakon 50 radnih dana otkako smo identificirali prvu prijevaru i pokrenuli inicijativu za provjeru vjerodostojnosti isprava u resoru znanosti i obrazovanja, otkriveno je ukupno 10 lažnih isprava.

Posljednje dvije nedavno otkrivene krivotvorene isprave su diploma PMF-a u Zagrebu te svjedodžba za vozača motornoga vozila.

Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. godine u jednoj osnovnoj školi, dok je osoba s krivotvorenom svjedodžbom radila u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač. Obje osobe više ne rade s mladim ljudima, a institucije u kojima su varalice radile obavijestile su nadležna tijela koja postupaju po daljnjoj proceduri.

Još jednom želim poslati jasnu poruku da namjeravamo nastaviti s ovom antikorupcijskom mjerom dok se sustav ne pročisti od varalica koji ruše dignitet struke i ruše povjerenje u sve one marljive i poštene ljude koji svoj posao rade savjesno i odgovorno. B.D.”

Facebook Komentari