Policajci s Plješevice spašavali trudnu migranticu – nakon pregleda u bolnici nevjerojatan obrat

Trudnica koja je pokušala s 13 muških osoba i jednim djetetom prijeći Plješevicu, prevezena je u Opću bolnicu u Gospiću, a ostali se nalaze u policiji gdje se utvrđuje njihov identitet.

U 13:30 sati Postaja granične policije Korenica zaprimila je dojavu da se na području planine Plješivica nalazi više osoba, te da se među njima nalazi i ženska osoba u visokom stupnju trudnoće.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica i pripadnici Specijalne jedinice policije Split žurno su se uputili na mjesto događaja, a odmah je pozvana i Hitna medicinska pomoć.

Pretragu terena policijski su službenici obavili pješice, jer je teren vrlo nepristupačan, a na planinskom masivu Plješivica još uvijek ima nekoliko desetaka centimetara snijega.

Nešto prije 14 sati u snijegu su pronašli dijete, trudnu ženu i 13 muških osoba, a koji su nezakonito prešli državnu granicu.

S obzirom da je trudnica bila u vrlo visokom stupnju trudnoće, te da je bila u lošem fizičkom stanju, pripadnici Specijalne policije Split na rukama su je donijeli do službenog vozila i odmah krenuli put Gospića kako bi se što prije susreli sa kolima Hitne medicinske pomoći koji su bili na putu.

Trudna žena je u 14:23 sati predana djelatnicima Hitne medicinske pomoći koji su je prevezli u Opću bolnicu u Gospiću, dok se ostale osobe nalaze u prostorijama policije gdje je u tijeku utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu.

Nakon pregleda – obrat

Nakon pregleda u Općoj bolnici Gospić ispostavilo se, javlja policija, kako žena nije bila trudna.

“Policijska uprava ličko-senjska zaprimila obavijest od Opće bolnice Gospić da hospitalizirana ženska osoba koja je spašena s Plješivice nije trudna”, javili su iz PU ličko-senjske. Imala je oko struka omotanu odjeću.

Facebook Komentari