Srbiću zlato na Svjetskom kupu u katarskoj Dohi

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić još je jednom pokorio konkurenciju te s visokih 14.400 bodova osvojio zlato na Svjetskom kupu u katarskoj Dohi.

Bivši svjetski prvak na preči danas je u posljednjoj provjeri uoči Europskog prvenstva u Szczecinu zauzeo prvo mjesto u finalu svoje najjače discipline. Nakon najboljeg rezultata prekjučerašnjih kvalifikacija, Srbić je i danas bio najbolji u Aspire Domeu.

Za izvedbu vježbe početne ocjene 6.1 Srbić je zaradio ocjenu 8.300, što je naposljetku bilo dovoljno za konačnu ocjenu 14.400. Drugo mjesto u finalu preče zauzeo je Japanac Hidetaka Miyachi (14.300), dok je trećeplasirani bio Kubanac Randy Leru (14.000).

Aktualni svjetski prvak, legendarni Nizozemac Epke Zonderland u današnjem je finalu zauzeo tek sedmu poziciju. Srbiću je to drugi naslov pobjednika Svjetskoga kupa u Dohi, nakon što mu je isto pošlo za rukom i prošle godine. Njegova kolekcija sada, uz najvažniju titulu – onu svjetskog prvaka iz 2017., broji i pet zlatnih medalja s natjecanja Svjetskoga kupa.

Srbiću, kao i ostatku hrvatske reprezentacije, to je bilo posljednje natjecanje uoči Europskog prvenstva u Poljskoj koje počinje 10. travnja.

Facebook Komentari