Beba koju je izgrizao pas u teškom stanju, evo kako je došlo do tragedije

Majka djevojčice stare svega 39 dana koja je u petak oko 14 sati u mjestu Repaš u Podravini zadobila teške ozljede glave u napadu argentinske doge rekla je za 24 sata da je operacija kojoj je njezina kćerka podvrgnuta u petak navečer u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu prošla uspješno.

– Operacija je prošla uspješno, još ništa ne znamo. Znam da sad ispada kao da nismo pazili, ali jesmo, pazili smo, dogodilo se u sekundi. Ne bih sad o tome, oprostite, rekla je.

Podsjećamo, stravičan napad dogodio se u petak oko 14 sati, a nakon događaja teško ozlijeđena curica hitno je iz lokalne koprivničke bolnice, gdje je prvo zaprimljena, prebačena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Dijete je u napadu argentinske doge u vlasništvu obitelji zadobilo višestruke ozljede kostiju, lubanje i mozga.

– Operirana je. Imala je neurokirurški zahvat na glavi. Zbrinute su ozljede mozga i likvorskih prostora i višestruki prijelomi kostiju. Djevojčica je u intenzivnoj njezi, na respiratoru, sedirana uz monitoring vitalnih funkcija i prati se iz minute u minutu, izjavio je u subotu poslijepodne ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu Goran Roić.

Novinari su ga pitali je li curica i dalje životno ugrožena.

– Sama priroda ozljeda je vrlo teška i ugrožava život, ali nadamo se… sutra ćemo napraviti kontrolni neuroimidžing, kontrolni CT mozga da vidimo situaciju, ima li krvarenja ili komplikacija, ali nadamo se, naravno, najboljem, rekao je Roić.

– Ozljede su kraniocerebralne. Višestruki prijelomi kostiju tjemene regije i ozljeda moždanog tkiva i likvorskih prostora. Zbrinuti su jučer u večernjim satima, dodao je.

– Radi se o vrlo malo bebi. Dojenčadu ženskog spola, staroj malo više od mjesec dana. Vrlo nježne je strukture. Nježna joj je kost. Tako da su ozljede glave u toj dobi vrlo značajne i teške. Ozljede takve prirode zahtijevaju najveću stopu hitnosti, zaključio je svoj istup pred novinarima Goran Roić.

Koprivničko-križevačka policija pokrenula je kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim B.K., ocem djeteta. Protiv njega će biti podignuta kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povreda djetetovih prava.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, s trogodišnjom psom dosad navodno nije bilo nikakvih problema, a i B.K. i njegova nevjenčana supruga, majka njihova novorođenog djeteta, koje nema braće i sestara, oboje su u trenutku napada psa bili u kući. Bebu su stavili na spavanje u sobu, dok je pas bio u drugoj prostoriji.

U jednom trenutku beba se navodno probudila i počela plakati, a pas se zaletio u njezinu sobu, dotrčao do kolijevke te je ugrizao za glavu. S obzirom da pas dosad navodno nije pokazivao agresivnost, postoji mogućnost da je na neki način htio pomoći bebi, ali je zbog njegove snažne i djetetove slabe fizičke konstitucije taj pokušaj doveo do tragedije. No, ovu i sve druge moguće teze o okolnostima napada tek trebaju biti utvrđene.

Kako doznaje Jutarnji, roditelji su u kobnom trenutku čuli vrisku i lavež te su se i samo zatrčali u sobu i zatekli teško ozlijeđeno djetešce. Odmah su zvali Hitnu pomoć, koja je dijete prvo odvezla u koprivničku bolnicu, odakle je prebačena u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Psa je, kako doznajemo, odvela veterinarska služba i smjestila ga u karantenu na promatranje.

Strava u Podravini: Pas izgrizao bebu

TAGGED:
Share This Article