Žuti poručio Daliću: Oni su ratnici, mogu ti napraviti probleme

Hrvatska nogometna reprezentacija otvorit će kvalifikacije za Europsko prvenstvo utakmicom protiv Azerbajdžana. Susret na zagrebačkom Maksimiru igra se večeras s početkom u 20.45 sati.

Iako izbornik Vatrenih Zlatko Dalić zna sve o protivniku, kao riječi upozorenja pred ogled stiže izjava izbornika reprezentacije BiH Roberta Prosinečkog. Naime, Prosinečki je bio izbornik i izabrane vrste Azerbajdžana, a tu dužnost obnašao je gotovo do kraja 2017. godine i vrlo dobro poznaje snagu Azerbajdžana, koji se sada nalaze pod trenerskom palicom Nikole Jurčevića.

“Azerbajdžan je manje-više isti u odnosu na vrijeme kad sam ja bio izbornik. Mislim da će biti možda samo nekoliko promjena koje je napravio Jurčević. Ne znam to, ali vjerojatno će biti tako, pretpostavljam”, rekao je Prosinečki Sportskim novostima.

“Azerbajdžan ti može napraviti problem! Većina igrača igra u Karabagu, ekipi koja je igrala i u Ligi prvaka, te u Europskoj ligi. To je glavni klub u Azerbajdžanu. Iako, sad se poboljšao i Nefči. Dakle, reprezentativci su im uglavnom iz njihove lige. Dimitrij Nazarov igra u drugoj njemačkoj ligi u klubu Erzgebirge Aue, Ramil Šejdajev igra u ruskom klubu Krilja Sovjetov. To je uglavnom to, sad više ne znam tko još igra negdje izvan Azerbajdžana”, rekao je Prosinečki.

On smatra kako će Azerbajdžan pokušati napraviti iznenađenje na Maksimiru, ali da neće u tome uspjeti.

“Oni su ratnici koji neće posustati od prve do posljednje minute. Međutim, teško da mogu nešto napraviti protiv Hrvatske. Pogotovo u Maksimiru. Ipak, bit će maksimalni da bi napravili što bolji rezultat. Probat će napraviti iznenađenje, ali definitivno sumnjam da u tome mogu uspjeti”, kaže Prosinečki.

HNS objavio detalje organizacije i pravila za večerašnju utakmicu s Azerbajdžanom

Facebook Komentari