Žalac o napadima: Ja točno znam odakle sve to ide; Dio je medijski reket, dio unutarstranački obračuni

Ministrica Gabrijela Žalac u razgovoru za Večernji list tvrdi da je žrtva medijskog reketa, prenosimo dio intervjua:

Što mislite odakle sve onda kreće? Koji su razlozi za sve ovo?

– Ja točno znam odakle sve to ide, tko je dao broj mobitela mog supruga i davao neistinite informacije.Znam sve i sve mi je jasno! Jedan dio odnosi se na medijsko reketarenje, a veliku ulogu u svemu imaju i unutarstranački obračuni koji su vezani uz predstojeće izbore za EU parlament. Međutim, uskoro ću i ja reći neke stvari, neću više šutjeti jer mi je dosta napada na mene i moju obitelj! Ne želim da su mi djeca uplašena, da mi je pred kućom opsadno stanje i da mi obitelj, supruga, roditelje predstavljaju kao kriminalce. Moj suprug je dugogodišnji obrtnik, sam sebi uplaćuje doprinose i uredno podmiruje sve svoje obveze, a i to vrlo lako možete provjeriti.

Mislite li da će ti napadi sada prestati?

– Poslije svega ovoga mislim da neće. Iskreno, očekujem nove napade. Samo ne znam dokle su spremni ići.

Možete li u takvim uvjetima normalno raditi? Razmišljate li ponovno o podnošenju ostavke?

– Poslije one prometne nesreće bila sam u stanju šoka. Tako nešto nikome, pa niti ovim mojim dušobrižnicima i svima koji me napadaju ne bih poželjela. U ponedjeljak sam izašla pred medije i rekla što imam. Emotivna sam osoba koju je sve to jako pogodilo, a što se moglo vidjeti kad sam stala pred medije. Zahvaljujući potpori moje obitelji, prijatelja i suradnika, odlučila sam nastaviti raditi i to više nego ikada. Što me više napadaju, ja mogu još više i još bolje raditi. Vjerujem da mojim dušobrižnicima nije nimalo ugodno kada to vide.

Govori se i kako ćete biti prva na listi HDZ-a za predstojeće EU izbore kao i da ste vjerojatno buduća zamjenica predsjednika HDZ-a?

– I to je dio neistina protiv mene. To da ću ja biti prva na listi za EU izbore govori se od kraja prošle godine, a istina je da svi zajednički radimo na našem programu za EU izbore. Međutim, još nije bilo nikakvih razgovora o tome koja će imena biti na listi. O tom potom, to je manje važno.

Kako na sve to gleda vaša obitelj?

– Svi smo u šoku. Predstavlja nas se kao kriminalce bez ijednoga razloga i bez ijednoga dokaza. Tata je radio u HŽ-u, mama je vodila niz stečaja i sada je direktorica Županijske komore Vukovar – Hrvatske gospodarske komore. Ali oni su kriminalci po njima. Suprug radi naporno svaki dan. Djeca mi plaču radi svega. Novinari nam hodaju oko kuće, penju se na ogradu da fotografiraju. Pa je li to normalno? Svjesna sam da sam javna osoba i da me se drukčije gleda kao takvu i na to sam spremna. Ali zašto se toliko iznosi neistina? Kod prometne nesreće istina je da mi je vozačka bila nevažeća i za to sam platila kaznu. Zašto se za promjenu ne piše malo i o dobrim stvarima i rezultatima našeg rada? Ne piše se da je u hrvatski proračun u veljači uplaćeno 3 milijarde kuna na ime našeg dobro obavljenoga posla. Ima tu još niz pozivnih i dobrih stvari, ali one očigledno nikoga ne interesiraju.

HDZ-ovci progovorili u medijima o ministrici: Trebala bi otići iz Vlade; Visoko je poletjela i pogubila se; Dosta nam je, bahata je; Plenković je štiti…….

Facebook Komentari