Euro 2020 kvalifikacije: Nizozemska se lako obračunala s Bjelorusijom, Slovačka bolja od Mađarske…..

Na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo odigrano je osim hrvatskog, još osam susreta, a u nama najzanimljivijoj osim Hrvatske, Slovačka je bila bolja od Mađarske.

Nizozemska se lako obračunala s Bjelorusijom, dok je do pobjede stigla i Belgija protiv Rusije.

Utakmica koja nas svakako najviše zanima jest ona između Slovačke i Mađarske u Trnavi gdje je domaćin u kvalifikacije startao pobjedom od 2:0. Slovacima je i više nego dovoljan bio po jedan gol u svakom poluvremenu.

U završnici prvog Slovačka je povela. S desne strane, prizemnu loptu na peterac, ubacio je Albert Rusnak, a Ondrej Duda samo je trebao lagano podmetnuti nogu da uđe u gol.

Uloge su se zamijenile u 85. minuti, Duda je poslao dugačku loptu za Rusnaka koji se izborio za prostor unutar šesnaesterca te pogodio bliži kut.

U skupini I pobjedom je startala Belgija koja je na domaćem terenu, na krilima Edena Hazarda, bila bolja od Rusije rezultatom 3:1.

Igrala se 15. minuta kada je domaćin stigao do vodstva, Timothy Castagne ostavio je loptu za Yourija Tielemansa koji s ruba kaznenog prostora krasno pogađa za 1:0.

Tek što su Rusi krenuli s centra veliki je propust napravio Thibaut Courtois koji nije osjetio ruskog igrača iza leđa. Lopta je stigla do Denisa Čeriševa koji nije propustio kazniti pogrešku protivničkog vratara.

I onda u završnici prvog poluvremena Belgija se vratila u vodstvo. Eden Hazard prvo je izborio kazneni udarac, a zatim preuzeo odgovornost i pospremio loptu u mrežu.

Kako ne bi bilo nikakve dvojbe oko konačnog pobjednika pobrinuo se novim pogotkom Hazard u 88. minuti. Da stvar bude još gora za Ruse, susret su zaključili s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Aleksandr Golovin.

U skupini C nogometaši Nizozemske ugostili su Bjelorusiju protiv koje nisu imali prevelikih problema. U konačnici su slavili s 4:0, a prvo ime susreta bio je Memphis Depay s dva pogotka i dvije asistencije.

Već nakon 49 sekundi igre Nizozemska je stigla do vodstva zahvaljujući pogrešci bjeloruskog braniča koji je slabio vratio loptu svom vrataru. Ispred njega ukrao ju je Memphis Depay te pospremio u gol.

Dvadeset minuta kasnije Depay se našao u ulozi asistenta, lijepo je petom produžio loptu za Georginija Wijnalduma koji iz blizine nije imao tešku zadaću.

U 55. minuti domaćin je dobio i najstrožu kaznu, a po drugi se puta u strijelce upisao Depay. Isti je igrač svoju drugu asistenciju upisao u 86. minuti kada je pogodio Virgil van Dijk.

Na gostovanju u Beču do minimalne pobjede stigla je Poljska. Za pobjedu je zabila u 69. minuti, a strijelac je bio Krzysztof Piatek. Nakon što je Lindner obranio odličan udarac Roberta Lewandowskog, Piatek se našao na pravom mjestu i iz blizine skrenuo loptu u gol, piše Sportnet.

Kvalifikacije za EURO:
Cipar – San Marino 5:0
Austrija – Poljska 0:1
Belgija – Rusija 3:1
Izrael – Slovenija 1:1
Nizozemska – Bjelorusija 4:0
Sjeverna Makedonija – Latvija 3:1
Sjeverna Irska – Estonija 2:0
Slovačka – Mađarska 2:0

VIDEO Iz minute u minutu: Hrvatska – Azerbajdžan: Vatreni u općem napadu, Kramariiiiić 2:1, Hrvatska upisala prva tri boda

Share This Article