Antikorupcija ima svoju anketu: Kolakušićeva lista osvaja 3 mjesta u EU parlamentu, SDP 2 ……

Lista građana suca Kolakušića prema preferencijama birača osvaja 3 mjesta u Europskom parlamentu i odmah je iza HDZ-a koji osvaja 4 mandata, a slijedi ih SDP s 2 mandata.

Drugo po redu ispitivanje javnog mijenja i preferencija građana provedeno početkom ožujka 2019. na uzorku od 1.600 građana, pokazuje značajne promjene u pogledima i percepciji birača.

Da su Euro parlamentarni izbori provedeni početkom ožujka (cijela Hrvatska jedna izborna jedinica uz izlaznost 42%), HDZ bi ostvario 4 mandata, Lista građana suca Kolakušića 3 mandata, SDP 2 mandata, Živi zid 1, Most 1, Start 1, dok je Amsterdamska koalicija bila vrlo blizu s osvojenih 4,6% glasova birača.

Izlaznost je 38-42% , uz dozvoljenu statističku(standardnu) grešku od +- 2,77%

Da bi se ovakvi anketni rezultati pretvorili u stvarnost na dan izbora, potrebno je da nešto više od 205.000 građana odabere listu suca Kolakušića. U zemlji koja vapi za dubinskim promjenama takva brojka je i više nego ostvariva. Na nama koji podupiremo suca Kolakušića je da učinimo sve da se takav rezultat i ostvari, piše antikorupcija.hr.

Facebook Komentari