VIDEO Drama u Italiji: Vozač, porijeklom Senegalac, zapalio autobus pun školske djece iz prosvjeda zbog utapanja migranata

Vozač je zapalio autobus pun školske djece u blizini Milana. Sva su djeca iz autobusa uspjela pobjeći. Glasnogovornik hitnih službi rekao je da su u bolnici sanirane lakše ozljede 23 osobe. List La Repubblica izvijestio je da je riječ o modricama i udisanju dima.

Vozač školskog autobusa u sjevernoj Italiji zapalio je u srijedu vozilo, ali je na sreću 51 dijete školske dobi koje je u njemu bilo prošlo bez teških ozljeda.

Talijanske vlasti priopćile su kako je vozač zapalio autobus zbog, kako se čini, protesta zbog utapanja migranta u Mediteranu.

Policija navodi da se radi o talijanskom državljaninu senegalskog porijekla. ”Izvikivao je: ‘Zaustavite smrti na moru, izvršit ću masakr”’, rekao je glasnogovornik Marco Palmieri prepričavajući što se događalo nakon uhićenja, piše Jerusalem Post.

Na internetu je objavljen i video ovog događaja, na kojem se vidi kako se vozač autobusom zaletio u automobile na lokalnoj cesti, a potom se vozilo i zapalilo. Iz autobusa brzo izlaze i djeca.

Jedno od djeteta ispričalo je kako je vozač prijetio da će ih politi benzinom i zapaliti. Javna televizija RAI izvijestila je da su učenici, u dobi oko 12 godina, uzbunili roditelje kada je vozač skrenuo s rute i rekao da neće nikoga pustiti van iz autobusa. Roditelji su odmah pozvali policiju.

Uslijedila je potjera na kraju koje je policija sustigla autobus i pomogla djeci da izađu dok je vozač, Talijan senegalskog porijekla, zaprijetio samoubojstvom i zapalio autobus, prenosi dnevnik.hr.

Pullman che brucia sulla paullese

Facebook Komentari