Plenković je i dalje na Pupovčevom ignore modeu: Još jedan koalicijski sastanak bez vladara Hrvatske u sjeni

Ad

Na sastanku vladajuće koalicije raspravlja se, među ostalim, o sudbini Uljanika, ali i o Jasenovcu. Milorad Pupovac nije došao na sastanak, ali je u zgradu Vlade stigao njegov stranački kolega Boris Milošević.

Uoči sastanka koalicije okupljenim novinarima većina članova koalicije je izjavila da je za stečaj Uljanika.

Ranije se Branko Bačić osvrnuo na odbijenicu židovske i srpske zajednice za zajedničkom komemoracijom u Jasenovcu. “Nismo na klubu HDZ-a raspravljali o nedolasku predstavnika srpske manjine, čujem i ja preko medija da pripadnici nacionalnih manjina ove godine neće biti u koloni sjećanja zajedno s Vladom.

Mi ćemo imati danas sastanak na tu temu pa ćemo vjerojatno malo i o Jasenovcu i obilježavanju govoriti”, rekao je Branko Bačić.

Kaže da mu Milorad Pupovac nije poslao poruku hoće li doći na sastanak. Ističe kako je nedavno razgovarao s Borisom Miloševićem iz SDSS-a i kako iz tog razgovora nije dobio dojam da klub SDSS-a više nije dio vladajuće koalicije, javlja N1.

Nakon Krausa i Srbi dali košaricu Plenkoviću oko Jasenovca: Mitologizacija stradanja nakon rata, neadekvatna obrazovna politika…..

Facebook Komentari