Dalić pred utakmicu s Azerbajdžanom: Najvažnije je biti strpljiv, strpljiv i strpljiv

Dan uoči kvalifikacijskog sraza s Azerbajdžanom, hrvatski izbornik Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije.

Potreban dobar start

“Izrazito poštujemo suparnika i ulazimo u ovu utakmicu kao da opet igramo na Svjetskom prvenstvu. Nećemo nikoga doživljavati kao laganog suparnika, za pravi rezultat moramo biti maksimalno ozbiljni. Imali smo samo dva prava treninga, ali mi smo kao viceprvaci svijeta favoriti. Moramo promijeniti način igre iz čvrstog bloka u dominaciju s posjedom lopte i tu treba biti pažljiv. Nema straha, trebamo biti odgovorni i dati sve od sebe. Treba nam dobar start, pogotovo s obzirom na gostovanje u Mađarskoj za tri dana, jer želimo proći skupinu bez velikog stresa”

Strpljivost je ključ

“Osvrnuli smo se azerbajdžanske nastupe u Ligi nacija, iako im Jurčević kao novi izbornik donosi opet nešto novo. Sve ipak ovisi o nama: kako budemo igrali, takav će biti i rezultat. Azerbajdžan dolazi obranom i protunapadima po što bolji rezultat, a mi moramo biti spremni i moramo znati odgovoriti. Najvažnije je biti strpljiv, strpljiv i strpljiv, igra se svih 90 minuta za ta tri boda i ne smijemo srljati ne postignemo li pogodak u prvih pet minuta. Uz sjajnu podršku s tribina, bit će to još jedna lijepa večer”

Nikola Jurčević

“Bio bih sretniji da im je izbornik netko drugi, a ne Hrvat. Nikolu Jurčevića cijenim kao stručnjaka i sigurno će nam otežati posao s obzirom da kao bivši član stručnog stožera jako dobro poznaje sve hrvatske igrače. Nemamo što skrivati od njega. Mi smo svoje dileme riješili, igrači znaju sastav, ali objavit ću ga tek sutra”

Facebook Komentari