Matiju Vujicu policija izvukla iz kreveta

Matija Vuica na Facebooku je podijelila status o bliskom susretu s policijom u utorak ujutro. Nije dugo trebalo čekati ni na odgovor policije.

“Jutros u 6 h pozvonila i pokupila me hrvatska policija, njih dvoje. Izvuklo me iz kreveta, bez rasprave, mogla sam se samo obuci i s njima u postaju u Petrinjskoj. Razlog: Nisam se odazvala pozivu na svjedočenje tj. poziv mi nije (kako piše) bio više puta uručen. U prvi mah, u šoku, nisam znala o čemu se radi, a onda sam se prisjetila”, napisala je dizajnerica na Facebooku te nastavila:

“Naime prije 2 godine vozila sam se taksijem u centar i prije izlaska u Gajevoj, zbog gužve koju je napravio kamion i zakrčio promet, moj se taksista sporječkao s jednim od radnika te zaradio preda mnom šamarčinu. Nema veze što sam ja sjedila u taksiju. Tada sam već doživjela šok i jedva izašla iz taksija….nešto kasnije došao mi je poziv za svjedočenje na kojem sam se pojavila ali nije optuženik (taj radnik) te sam uzalud dolazila, čak u Novi Zagreb, što ima veze, imam ja vremena.. ostali pozivi, kao što piše, nisu mi uručeni pa nisam ni bila…i da skratim, sjedim u Petrinjskoj u policiji , takoreći preko puta stana gdje živim, kao zadnji kriminalac, i čekam da me odvedu na sud koji je u 9 i 30… dalje vam ostavljam na razmišljanje. Naravno da neću stići na vrijeme na posao, da sve što imam jutros dogovoreno neću napraviti, jer ovo je daleko važnije od državne važnosti”, napisala je dizajnerica i pjevačica.

Nedugo nakon objave Vičinog statusa, priopćenjem se oglasila policija:

“U odnosu na objavljeni status na društvenoj mreži hrvatske državljanke (61), nadležna I. policijska postaja Zagreb je zaprimila dovedbeni nalog Općinskog prekršajnog suda, a prema kojem je dužna osigurati njezin dolazak i nazočnost na raspravi, a po čemu je i postupano.

Zakonske odredbe koje propisuju postupanje policije po nalogu za dovođenje drugoga ovlaštenoga tijela iz Zakona o policijskim poslovima i ovlastima iz članka 44. propisuje dovođenje osobe u vremenu od 6,00 do 22,00 sati, a praksa policije je da se najčešće osobu dovodi kad se pretpostavlja da će ju se pronaći na adresi, odnosno u ranim jutarnjim satima.

Kada postupa temeljem dovedbenog naloga suda, policija je samo upoznata s činjenicom u kojem svojstvu osobu dovodi na sud (okrivljenik, svjedok), a ne i što je predmet sudskog postupka”.

Facebook Komentari