Kuščević o propasti HDZ-a u Lici: Što se babi tilo, to se babi snilo; Milinović: Priopćenje je bilo zajedničko, sa Starčevićem

Premijer Andrej Plenković i ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević komentirali su navode da župan Darko Milinović pregovara s HSP-om i listom Bura promjena o sastavljanju većine u Skupštini ličko-senjske županije, javlja HRT.

Odgovarajući na pitanje hoće li većina u Skupštini Ličko-senjske županije biti formirana bez HDZ-a premijer Andrej Plenković rekao da misli da neće biti većine bez HDZ-a. Dodao je kako će o potencijalnom podržavanju Milinovićeva proračuna razgovarati.

“Želimo poboljšati kvalitetu života ljudi u Lici i realizirati projekte čija je vrijednost oko 900 milijuna kuna iz sredstava Europske unije”, kazao je. Na pitanje je li Milinović siguran na mjestu župana ili nije, rekao je da ima vremena, odnosno, da to nije pitanje o kojem će sada odlučivati.

– To je samo Milinovićev spin po principu ‘što se babi tilo, to se babi snilo”. HDZ je pobjednik izbora u Lici i sasvim sigurno će sastaviti većinu u Skupštini te kreirati proračun na dobrobit svih građana Ličko-senjske županije, poručio je ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević. Dodao je kako HDZ upravo pregovara sa koalicijskim partnerima, svima osim onima koji su na Milinovićevoj listi.

“Kad ti pregovori budu gotovi uvjeravam vas da će HDZ imati i predsjednika i većinu”, istaknuo je.

Milinović: Najveći gubitnik ovih izbora je HDZ

Iako se osjeća kao pobjednik nedavnih izvanrednih izbora za Županijsku skupštinu Ličko senjske županije, župan Darko Milinović priznaje kako je prioritet donijeti proračun županije kako bi se moglo nastaviti raditi na projektima, prenosi N1.

“Osjećam se kao pobjednik, najveći gubitnik ovih izbora je HDZ koji je s pet koalicijskih partnera dobio najmanje glasova do sada”, kaže župan Ličko senjski Darko Milinović, ali i priznaje da su HDZ i partneri relativni pobjednici i da je na njima da formiraju većinu u županijskoj skupštini.

U razgovoru s reporterom N1 istaknuo je da s gospićkim gradonačelnikom Karlom Starčevićem vodi konstruktivne razgovore pa su se tako i usuglasili oko zajedničkog priopćenja u kojem su istaknuli da je krucijalni zadatak donijeti proračun županije.

“Oko toga se se slažemo i on i Ante Dabo i ja. U ovom trenutku najvažnije je donijeti proračun da možemo nastaviti projekte”, rekao je.

Milinović smatra da bi s obzirom na broj osvojenih mandata HDZ trebao krenuti u razgovore sa Starčevićem.

“Ako ne uspije HDZ, na nama drugima je da pokušamo sastaviti većinu i razgovaram o tome sa svim drugim akterima”, rekao je.

Milinović je spreman ponuditi demokršćansko pravašku opciju.

“Karlo Starčević drži ključeve većine i on mora odlučiti hoće li se prikloniti HDZ-u ili meni i Buri promjena i ostalim partnerima”, zaključio je Milinović.

Ako se u županijskoj skupštini ne formira većina i donese novi proračun Ličani bi još jednom mogli na izbore, ali opet samo za skupštinu jer posljednje izmjene zakona ne predviđaju da se u slučaju neizglasavanja proračuna izbori raspisuju i za načelnike, gradonačelnike i župane već samo za vijeća i skupštine.

Propast Plenkovićeve politike u Lici: HDZ skupa sa SDSS-om definitivno postaje oporba

Facebook Komentari