Fred Matić o Krausovoj odbijenici Plenkoviću: Hvala Židovima, podržavam ih

Bivši ministar branitelja i SDP-ovac Predrag Fred Matić gostovao je u N1 Studiju uživo. Komentirao je ustrajanje židovske zajednice u Hrvatskoj da ni ove godine ne sudjeluju na službenoj komemoraciji u Jasenovcu.

“Žao mi je što nemamo jedinstveno obilježavanje takvog događaja, ali drago mi je da je židovska zajednica ostala dosljedna. Ne možete nas šikanirati godinama i onda kada vam treba uoči nekakvih izbora ili nešto slično onda mir mir, nitko nije kriv.

Hvala Židovima, podržavam ih. Ja ću ponovno doći kada oni to budu organizirali i srpska zajednica. Ovo što Vlada radi to je igrokaz i tu im jednostavno ne treba dati potporu, predsjednica će možda ponovno iskakati iz nekog grmlja. Sada bi oni da bude jedinstveno, pa bilo je jedinstveno godinama dok niste došli vi i Za dom spremni”, rekao je Matić.

Za komemoraciju na Bleiburgu rekao je da treba biti iskren i reći da je to sve ove godine žal za ustaškim režimom.

“Cijela Europa i svijet se odrekao fašizma, jedino Hrvatska nije. Položio sam jedne godine s predsjednikom Josipovićem vijenac, nemam ništa protiv da se komemoriraju žrtve” rekao je i dodao kako će gledati ove godine tihu misu.

“Dizanje ruku 4000 eura, uzvikivanje ustaških parola 10 000 eura, to našim desničarima ne odgovara”, smatra Matić i dodaje kako svih ovih godina nije čuo biskupe da su reagirali i rekli da se makne ustaška ikonografija.

Predrag Matić treći je na listi SDP-a za europarlamentarne izbore.

“Nemojte glasati za mene, ali ako mi se pruži prilika otići u Europski parlament bit će mi čast”, komentirao je svoju poziciju na listi. Smatra da je lista jaka, da na njoj ima šest bivših ministrara i da je zastupljena cijela Hrvatska. Kaže da se borio i robijao za ovu zemlju pa se pita tko bi bio bolji od njega da zastupa interese Hrvatske.

Sve ispod tri osvojena mandata smatrat će neuspjehom SDP-a zbog kojeg će predsjednik stranke snositi političku odgovornost.

Plenković dobio odbijenicu od Krausa: Ne možemo u istu kolonu u Jasenovcu dok je Rora u HDZ-u, dok su u školama udžbenici….

Facebook Komentari