Bernardić: Pejčinović Burić bježi iz Vlade, traži rezervnu poziciju; Isključivo njihova karijera ih zanima, a Hrvatska i hrvatski interesi u fušu

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u utorak je, komentirajući sutrašnje saslušanje aktualne ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić povodom njezine kandidature za glavnu tajnicu Vijeća Europe, ustvrdio kako je očito da ona “bježi iz Vlade, svjesna da nije riješila niti jedno vanjsko – političko pitanje”.

“Situacija Hrvatske u odnosima sa susjednim zemljama nikada nije bila gora. Jasno je da ministrica Pejčinović Burić traži rezervnu poziciju i to je osobina svih ministara u Vladi Andreja Plenkovića. Isključivo njihova karijera ih zanima, a Hrvatska i hrvatski interesi u fušu”, poručio je čelnik SDP-a.

Bernardić se osvrnuo i na subotnji prosvjed protiv nasilja u obitelji i svih ostalih oblika nasilja koji je organizirala inicijativa #spasime, a koju je pokrenula glumica i producentica Jelena Veljača.

“Evo i danas je izašao jedan članak u novinama u kojem stoji kako je jedan ‘ugledni’ HDZ-ov moćnik premlatio svoju ženu i djecu. HDZ-ovi ugledni članovi i dužnosnici mlate svoje žene i djecu, Plenkovićeva suradnica i ministrica demografije, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić obiteljsko nasilje komentira riječima: ‘Tako vam je to u obitelji’, a premijer Plenković licemjerno dolazi na prosvjed. To su osobine ove Vlade. Oni su lažovi i licemjeri”, kazao je Bernardić i dodao kako osobno nije došao na prosvjed jer je ranije upućena poruka da se na prosvjednom skupu ne očekuju političari.

Bernardić je najavio kako će SDP dati punu podršku sindikalnoj referendumskoj inicijativi “67 je previše”, kojom će se prikupljati potpisi za raspisivanje referenduma od 27. travnja do 11. svibnja zbog protivljenja odlasku u mirovinu u dobi od 67 godina.

“Pozivam sve građane da se priključe i podrže ovu referendumsku inicijativu i tako kažu što misle o ovom Vladinom pokušaju reforme po kojoj će građani raditi duže, primati manju mirovinu, a onda u toj mirovini živjeti još teže”, zaključio je predsjednik SDP-a.

SDP je u utorak u Hrvatskom saboru održao konferenciju za medije na temu položaja osoba s invaliditetom, na kojoj je predstavljen i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o cestama, kojim se predlaže da se osobe s invaliditetom oslobodi plaćanja cestarine za automobil kojim se prevoze.

Na konferenciji su govorili predsjednik SDP-a, saborski zastupnik Davor Bernardić, saborska zastupnica Marija Alfirev i predsjednica Savjeta SDP-a za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju Vesna Škulić, prenosi N1.

VIDEO Buduća ministrica vanjskih poslova Hrvatske Marija Pejčinović Burić, osim engleskog, govori dobro i srpski

Facebook Komentari