Utrecht: Ubio nekoliko ljudi i pobjegao, uhićen nakon potjere

Najmanje tri su osobe ubijene, a više ih je ranjeno nakon što je muškarac počeo pucati u tramvaju u nizozemskom Utrechtu, javlja BBC. Napadač je pobjegao, a uhićen je nakon nekoliko sati potrage.

Zabilježena je pucnjava i na drugim mjestima u Utrechtu, kazao je šef nizozemskih antiterorističkih snaga Pieter-Jaap Aalbersberg, prenosi BBC. Miškarac je u tramvaju počeo pucati vatrenim oružjem, pri čemu je ubio najmanje jednu osobu, a devet je ozlijeđeno, objavljeno je ranije danas iz policije. Kasnije poslijepodne BBC je objavio da su ubijene tri osobe.

Policija je objavila fotografiju muškarca za kojega sumnjaju da je pucao po Utrechtu. Upozorili su građane da mu ne prilaze ako ga ugledaju, već da im se odmah jave. Muškarac je rođen u Turskoj, a zove se Gokmen Tanis. Navečer je objavljeno da je uhićen.

Policija javlja kako ovaj napad ima sva obilježja terorizma, javlja BBC. Nizozemski premijer Mark Rutte rekao je da je “duboko zabrinut” te da će zbog incidenta biti održan krizni sastanak vlade. Počinitelj napada je u bijegu, a policija je pozvala da se sve škole u Utrechtu zatvore.

Nizozemski radio objavio je da je povećana sigurnost u sjedištu vlade u Den Haagu.

Facebook Komentari