Propast Plenkovićeve politike u Lici: HDZ skupa sa SDSS-om definitivno postaje oporba

Sudeći po dva priopćenja iz Ličko – senjske županije, HDZ je definitivno postao oporba u županijskoj skupštini.

Na sastanku održanom 18. ožujka 2019. godine između predstavnika Nezavisne liste dr. Darka Milinovića i predsjednika Hrvatske stranke prava Karla Starčevića razgovaralo se o mogućoj daljnjoj suradnji na razini Ličko – senjske županije.

Gosp. Milinović i gosp. Starčević usuglasili su da je usvajanje proračuna od krucijalnog interesa za Ličko – senjsku županiju kako bi se nastavilo s radom na realizaciji započetih projekata.

Usuglašeno je da će se Proračun županije, u dogovoru sa županom dr. Milinovićem i ostalim političkim čimbenicima, modificirati s obzirom na trenutnu političku situaciju.

Ovim sastankom dogovoreno je i da se pozivaju svi politički subjekti kojima je u interesu stabilizacija Ličko – senjske županije i donošenje Proračuna za 2019. godinu da se očituju o ovom stavu te isto tako da će se pregovori o suradnji nastaviti i u narednom razdoblju, priopćio je Milinovićev kabinet, prenio lokalni portal lika-online.

Potom se na istom portalu oglasio i gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

“U ovom političkom trenutku, nakon održanih izvanrednih izbora za skupštinu Ličko-senjske županije, stalo nam je da se smire političke tenzije i otvore konstruktivni razgovori političkih opcija koje žele suradnju u smislu podržavanja proračuna i projekata od kapitalne važnosti za županiju. Bura promjena je u svojoj srži, od svog nastanka, okrenuta budućnosti, građenju boljih uvjeta za život i rad u svim našim mjestima, i u Lici i u Primorju i u Novalji. U tom smislu pozdravljam razgovore koji su vođeni između gospodina Darka Milinovića i Karla Starčevića. Izborna je kampanja završila i situacija traži odgovorno ponašanje i mudre odluke.”, izjavio je Ante Dabo, nositelj nezavisne liste.

Skupština ima ukupno 33 mandata: HDZ i partneri osvajaju 14 mjesta, Darko Milinović 8, HSP 6, Bura (Dabo) 3 i SDSS 2 zastupnika.

Ličko izborno povjerenstvo dodalo još dva člana nacionalne manjine u županijsku skupštinu, sad ih ima 33, evo tko su

Facebook Komentari