Glazbenik o policijskom nasilništvu: Ne smijemo dopustiti da ovakvo SSovsko nasilje zavlada; Policija: Sve je bilo ok

Ad

Objava glazbenika Maka Murtića na Facebooku kako je u subotu navečer u jednom zagrebačkom klubu policija provela nasilnu raciju nakon koje je s prijateljima završio u pritvoru, izazvala je niz reakcija po društvenim mrežama, a reagirala je i policija.

“… Policajci su trenirali silu i dokazivali gdje su i šta su, zašto su ovdje i slično. Ja sam zajedno s Rene Rehakom i njegovim ocem, te nekom prolaznicom završio u pritvoru jer sam otišao na WC a nisam znao da je postupak pitati nekoga – iako se uopće ne slažem sa čitavim konceptom racije – (ovo je bilo nakon što sam već bio “provjeren” i dobio svoje podatke natrag)… Bilo je sigurno preko 25 policajaca intervente, nitko me nije ništa pitao dok sam odlazio na WC i onda je lik banuo unutra i izvukao me van te sam naravno poludio. Imao sam dvije opcije, ići u policijsku ili ići u policijsku. Rene i njegov otac došli su vidjeti što se događa i njih su policajci doslovce tukli na cesti. Jedna prolaznica je reagirala i nju su nasilno priveli samo zbog reakcije “Što to radite pobogu ?!?”. Uglavnom, ne smijemo dopustiti da ovakvo SSovsko nasilje zavlada. Nismo stoka i za ovo (ne) plaćamo poreze…”, napisao je Murtić.

Nakon niza komentara, reagirala je i PU Zagrebačka, a po njima nije bilo nezakonitosti.

“Obzirom na medijske napise vezane uz navedeno policijsko postupanje, Policijska uprava zagrebačka provodi inspiciranje događaja te prema do sada prikupljenim informacijama i pregledom dostupne dokumentacije nisu utvrđeni propusti u postupanju policijskih službenika… U prostorije policije dovedeno je šest osoba, četiri osobe zbog prekršajima protiv javnog reda i mira – trojica muškaraca starosti 19, 53 i 31 i jedna žena(30), te dvije muške osobe (28 i 18) zbog prekršaja Zakona o suzbijanju zloporabe opojnih droga. Nad tri osobe, dvojicom muškaraca od 19 i 53 godine, te jednom ženskom osobom(30) upotrebljena su sredstva prisile zbog odbijanja postupanja po naredbi policijskog službenika, svladavanja otpora i sprječavanja bijega nakon čega su i dovedeni u službene prostorije gdje im je ponuđena i pružena liječnička pomoć. Liječnik koji ih je pregledao utvrdio je da nemaju vanjskih ozljeda, te se nitko od njih nije žalio na bolove, dok je za ogrebotinu na laktu kod jednog od njih utvrđeno da je starijeg postanka”, prenosi Novi list.

Facebook Komentari