Nađen muškarac nestao u akvatoriju otoka Pašmana, tražili ga helikopterom, brodovima…ali je potraga obustavljena, pa nastavljena jutros

Ad

Završena je velika potraga za starijim muškarcem koji je u subotu nestao u akvatoriju otoka Pašmana.

Dojava o nestanku starijeg muškarca u akvatoriju otoka Pašmana stigla je u šibensku stanicu Hrvatske gorske službe spašavanja u subotu u 20:13 sati.

Prema dosad poznatim informacijama muškarac se s otoka Murtera uputio na otok Kornat. Njegov gliser je pronađen na obali otoka Šćitna.

“S obzirom na to da je u tijeku bio napredni tečaj za upravljanje bespilotnim sustavima u Požegi, odmah po dojavi svi sudionici tečaja su upućeni na potragu. Tijekom noći krenuli su s potragom termovizijskim kamerama, nažalost do sada bez rezultata”, kazali su jučer u priopćenju HGSS-a te dodali da su sudionici potrage raspoređeni po svim otocima u Pašmanskom akvatoriju.

U potragu su bili uključeni: helikopter HRZ-a, 4 broda policije i lučke kapetanije, jet-ski HGSS Stanice Zadar, 2 potražna psa, 12 dronova, članovi DVD-a Pašman, 20 članova HGSS-a iz Stanice Čakovec, Delnice, Vinkovci, Gospić, Slavonski Brod, Split, Koprivnica, Požega, Orahovica i Zadar.

Zbog jakog juga jučer prijepodne je obustavljena potraga za 60-godišnjakom.

U ponedjeljak u ranim jutarnjim satima kod otoka Kurba Mala u Kornatima pronađeno je tijelo muškarca za kojim je HGSS tragao dva dana.

Facebook Komentari