Navodni američki agent: Iz izvještaja N1 može se zaključiti da N1 ima dokaze da je napad u Novom Zelandu povezan s “terorističkom bazom” u Srbiji

Ad

Sinoć u 19:14 sati direktora televizije N1 Jugoslava Ćosića na službeni telefon N1 pozvala je osoba koja se predstavila kao službenik vlade SAD. Legitimirala se kao suradnik iz odjeljenja “Homeland security”.

Poziv je, kako je direktoru N1 predočeno, bio u vezi s izvještavanjem N1 Srbija o terorističkom događaju na Novom Zelandu u kojem je ubijeno 49 ljudi.

U tom razgovoru osoba koja se nije predstavila imenom, već kao službenik američke vlade, zahtijevala je od direktora N1 da objasni izvještavanje N1 o tragičnom terorističkom događaju, sugerirajući da se iz izvještaja N1 može zaključiti da N1 ima dokaze da je napad u Novom Zelandu povezan s “terorističkom bazom” u Srbiji.

Od direktora N1 ultimativno je, u tom razgovoru, zahtijevano da te dokaze predoči, usmeno ili pismeno na e-mail adresu koja će mu biti poslana “u roku od dva sata”. U suprotnom zaprijećeno mu je da će mu biti uskraćen ulazak u SAD.

U razgovoru mu je, također , predočeno da je način na koji N1 izvještava o zbivanjima u SAD, usmjeren protiv predsjednika SAD Donalda Trumpa zbog “300 negativnih izvještaja” koje je o predsjedniku SAD-a objavio N1 u sva tri centra – Beogradu, Zagrebu i Sarajevu.

Poziv je došao sa mobilnog telefonskog broja +381 64 610 7391.

Nakon telefonskog poziva, o sadržaju razgovora, obaviješteni su odvjetnici N1 koji će poduzeti neophodne pravne radnje kako bi državni organi Srbije poduzeli istragu o ovom događaju, objavila je srbijanska centrala N1.

Facebook Komentari