VIDEO, FOTO Novi Zeland: Četnički teroristi uz pjesmu “Od Bihaća do Petrovca sela” pobili najmanje 49 ljudi u dvije džamije

49 osoba ubijeno je u pucnjavi na dvije džamije u novozelandskome gradu Christchurchu, a 20 ih je ozlijeđeno. Uhićen je napadač i još tri osobe – dva muškarca i jedna žena, koji se povezuju s napadom.

CNN javlja, pozivajući se na policiju, da je u napadu ubijeno 49 ljudi, da je najmanje 20 ranjenih. Napadač je uživo emitirao odlazak u džamiju:

U bolnici u Christchurchu ima ozlijeđene djece, rekao je ravnatelj bolnice David Meates.

Mirza Hajrić, veleposlanik BiH u Australiji kazao je u telefonskom javljanju za N1 da je napadač u automobilu kojim je išao u smrtonosni pohod, puštao četničke pjesme.

Muškarac je ušao u Al Nnoor džamiju u petak oko 13:30 prema lokalnom vremenu, kada se odvijaju popodnevne molitve muslimana, te je otvorio paljbu. Ispalio je više od 100 hitaca samo unutar džamije.

Pohod je započeo ulaskom u automobil i rečenicom “neka party započne!”. Napadač je snimio svoju vožnju do džamije, pa se tako vidi da je odjeven u vojničko odjelo i nosi kacigu. Oružje koje je koristio, između ostalog i polu-automatska puška, iscrtani su imenima slavnih masovnih ubojica i gradova u kojima su provodili svoje napade.

Na putu do džamije muškarac je glasno slušao folklornu glazbu balkanskog melosa, piše Daily Mail. Riječ je o četničkoj pjesmi “Od Bihaća do Petrovca sela”, a u kojoj se spominje i Radovan Karadžić.

Sa sobom je imao najmanje 6 pušaka, a čim je jednu dograbio krenuo je u pohod na džamiju gdje je otvorio paljbu na vjernike.

Džamija je dovoljno velika da u nju stane do 300 ljudi.

Oružje kojim je izvršen masakr:

Masovni ubojica koji je u novozelandskom gradu Christchurchu, prema zadnjim informacijama, ubio 49 ljudi, na svojem je oružju bijelom bojom ispisao brojna imena, među kojima i dva na ćirilici.

Među ispisanim imenima su Marko Milajnov Popović i Stefan Lazar.

Riječ je o imenima crnogorskog vojvode i srpskog kneza.

Veleposlanik BiH na Novom Zelandu: Ubojica je puštao četničke pjesme o ubijanju ustaša i Turaka

Terorist pobio 40 muslimana u džamiji, napad prenosio na društvenoj mreži

Facebook Komentari