Plenković nediplomatski: Živi zid je jedna marginalna strančica bizarnih aktera koja za jedan od glavnih sportova ima prijavljivanje

Premijer Andrej Plenković komentirao je u petak optužbe ministra sigurnosti BiH da su hrvatska tajna služba i diplomatski predstavnici u BiH sudjelovali u vrbovanju vehabija.

“Mi smo, naravno, razgovarali jučer, ispada kao da je nekakav spor tu, kao da jugo ode prema Sarajevu kada ja dođem u BiH. Stvari treba nazvati svojim imenom. Republika Hrvatska je odogovorna država članica NATO-a, Europske unije, surađuje u borbi protiv terorizma, u čemu ulogu ima i SOA. Insinuirati manipulativne teze kako bi SOA i diplomatski predstavnici sudjelovali u naoružavoanju toliko je besmislena da je ne vrijedi ni komentirati”, rekao je Plenković.

Kaže i kako nema saznanja da je novinar RTRS-a vozio auto hrvatskog konzulata. “MVEP i generalni konzul će se o tome očitovati”, rekao je premijer i dodao: “kada bih uzimao sve zdravo za gotovo što čitam, teško da bih bio racionalan”, dodao je.

Komentirao je i odluku na današnjoj sjednici Vlade kojom je odobrena nagodba države s jedinim preživjelim vatrogascem u kornatskoj tragediji Franom Lučićem.

“To je nevjerojatna tragedija, krajnje je vrijeme da se postigne nagodba”, rekao je te se zahvalio DORH-u koji se angažirao, objedinio procese i došao do dogovora s Lučićem. “Nagodba ne implicira odgovornost Republike Hrvatske”, naglasio je.

Na upit o stanju u Uljaniku rekao je da “je u eteru puno brojki”.

“Čitav niz sastanaka je u tijeku, kada budu do kraja nedvojbeno utvrđeni troškovi sanacije ili stečaja, onda ćemo o tome”.

Komentirao je i Živi zid koji je najavio podnošenje nekoliko kaznenih prijava vezaih za brodogradilišta u Hrvatskoj.

Uljanik – Puno je brojki u eteru, neću spekulirati, čitav niz sastanaka u tijeku, kada budu do kraja nedvojbeno utvrđeni troškovi sanacije ili stečaja onda ćemo o tome.

“Živi zid je jedna marginalna strančica bizarnih aktera koja za jedan od glavnih sportova ima prijavljivanje. Oni me ne zanimaju, zanima me da DORH radi svoj posao neovisno o tim akterima”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Facebook Komentari