Neki već pokušavaju relativizirati političku pozadinu masakra na Novom Zelandu, no ćirilicom je ispisan i Boj na Ivankovcu, evo o čemu je riječ

Iako već neki srbijanski mediji pokušavaju relativizirati političku pozadinu masakra na Novom Zelandu, jasno je da je Australac koji je hladnokrvno pobio najmanje 49 muslimana veliki fan četnika i poznavatelj srbijanske povijesti.

Napadač koji se na društvenim mrežama predstavlja kao Brenton Tarrant (28), osim pjesme “Od Bihaća do Petrovca sela” s kojom je krenuo u pokolj, na oružju je imao, među ispisanim imenima, Marka Milajnova Popovića i Stefana Lazara, riječ je o imenima crnogorskog vojvode i srpskog kneza.

VIDEO O čemu govori pjesma uz koju je australski četnik krenuo u pokolj: Čuvajte se Ustaše i Turci, Ustaše i Turci

Uz to vidljivo je ispisano ćirilicom Boj na Ivankovcu, a evo o čemu je riječ.

Ivankovac je brdo kod Ćuprije, na desnoj obali Velike Morave, na kojem su se 18. kolovoza 1805. ustanici u Prvom srpskom ustanku sukobili s turskom vojskom. Po srbijanskim izvorima riječ je o bitci koja je važna, jer su tada prvi puta pobijedili tursku vojsku, a taj datum obilježavaju svake godine. U obilježavanju sudjeluje i Vojska Srbije.

Na oružju su i imena Miloša Obilića, Baje Pivljanina te Novaka Vujoševića, a u manifestu je napisao da moramo osigurati da se nikad više ne ponovi situacija poput intervencije SAD na Kosovu gdje su se snage NATO i SAD borile na strani muslimana i ubijale europske kršćane koji su pokušavali iskorijeniti islamističke okupatore iz Europe.

FOTO, VIDEO Tko je četnik iz Australije koji je pobio najmanje 49 muslimana na Novom Zelandu: Porijeklo mojeg jezika je europsko, moja kultura je europska….

Facebook Komentari