Liječnička komora pokreće disciplinske postupke protiv Kujundžića i Petrova

Časni sud Hrvatske liječničke komore u kolovozu 2018. zaprimio je zahtjeve za pokretanje disciplinskih postupaka u vezi s izjavama danim u javnosti putem medija o okolnostima smrti Mattea Ružića iz Zaprešića te je navedene zahtjeve proslijedio Povjerenstvu za medicinsku etiku i deontologiju HLK na prethodni postupak.

Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju HLK nakon provedenog prethodnog postupaka donijelo je pozitivno mišljenje, odnosno zauzelo je stav da je zahtjev doc. dr. sc. Željka Jovanovića za pokretanjem disciplinskog postupka protiv prof. dr. sc. Milana Kujundžića opravdan, priopćili su danas.

“U odnosu na zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka kojeg je Ministarstvo zdravstva podnijelo protiv dr. sc. Bože Petrova, Povjerenstvo je također zauzelo stav da je zahtjev opravdan.

Mišljenja Povjerenstva dostavit će se Časnom sudu HLK na daljnji postupak. Časni sud HLK svojom odlukom zahtjev podnositelja, između ostalog, može odbiti, liječnika može osloboditi odgovornosti ili ga proglasiti odgovornim. U slučaju proglašavanja odgovornim, liječniku se može izreći neka od disciplinskih mjera koje su propisane Pravilnikom o disciplinskom postupku HLK.

Protiv odluke Časnog suda HLK moguće je podnijeti žalbu Visokom Časnom sudu HLK”, navode u priopćenju iz HLK.

Facebook Komentari