Ljubojević: Pupovac neće napustiti koaliciju, to je predstava uoči izbora

U Newsroomu je gostovao politički tajnik Demokratskog saveza Srba Siniša Ljubojević

Ljubojević je u Nesroomu komentirao situaciju s SDSS-om i Miloradom Pupovcem koji prijeti izlaskom iz vladajuće koalicije.

“Nama je ovo deja vu na predstavu u vrijeme kad smo bili suradnici Milorada Pupovca. Doživljavali smo to kao nešto kratkoročno da se ili skrene pozornost s ključnih pitanja ili je to trenutak važnih izbora kao što je sada. Preda nam su europski izbori ali izbori za Vijeća srpske nacionalne manjine”, rekao je Ljubojević dodavši da je njegova stranka osnovana zbog nezadovoljstva politikom čovjeka koji je politički prostor Srba u Hrvatskoj okupirao i getoizirao.

Smatra da je Pupovac već imao dovoljno razloga za izlazak iz vladajuće koalicije.

“Trebalo je izaći iz Vlade kada je ploča u Jasenovcu praktički legalizirana premještanjem. Njegovi koalicijski partneri znaju zašto podržava Plenkovića i zašto neće izaći iz Vlade… Sigurno postoje interesi za koje ne znamo”, rekao je Ljubojević.

Dodao je da politika Milorada Pupovca nema efekta ni značaja osim da očuva njega samoga te da od problema srpske manjine u Hrvatskoj nije riješeno gotovo ništa.

Komentirao je i najavu premijera Plenkovića da će se ove godine baviti dovođenjem struje i vode u Liku: “Apsurdno je da nakon 24 godine od prestanka ratnih događanja mi razgovaramo o elektrifikaciji u zemlji gdje je rođen Nikola Tesla. Stasala je nova generacija koja je shvatila da ta politika nije dovela nigdje”.

“Pupovac je prozivao Hasanbegovića zbog ustaških stavova, a onda se u podršci Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora nalaze potpisi Milorada Pupovca i Hasanbegovića. Imao je teatralnu scenu kad je nosio selotejp prozivajući Branimira Glavaša kao ratnog zločinca, danas je Glavaš u većini s Pupovcem koja podržava Plenkovića”, rekao je Ljubojević.

Kaže da problemi Srba nisu riješeni od 1995. Iako imaju zajamčeno pismo i kulturnu autonomiju, Ljubojević kaže da ti propisi nemaju provedbu u stvarnosti jer nema intersa i “dizanje tenzija uoči izbora doprinosi desnici i Miloradu Pupovcu”.

Dodaje da Pupovac neće napustiti koaliciju nego da je riječ o predstavi prije europskih izbora i izbora za Vijeća srpske nacionalne manjine.

Share This Article