Iako se činilo da mu je bolje, mali ježić na kraju nije preživio ozljede od šutanja

Ježić, kojeg su u ponedjeljak građani i udruga Splitske šape spasili od zlostavljanja i udaranja, ipak nije preživio. Vijest je na Facebooku potvrdila Veterinarska praksa Anima iz Splita koja ga je primila na liječenje.

Ovo je još samo jedan u nizu vrlo ružan slučaj zlostavljanja životinja. Veliku je pažnju privukao jer su se na bespomoćnom ježiću iživljavala djeca, osnovnošklolci, a da građani slučajno nisu vidjeli što se događa, uginuo bi u groznim mukama, piše Jutarnji.

Volonterki Splitske šape u nedjelju je dojavljeno da u blizini jedne škole u Splitu učenici 8. razreda šutaju nogama malenog ježa. U komentarima su kasnije građani ispravili podatak i napisali da se radilo o još mlađoj djeci, vjerojatno četvrti ili peti razred osnovne škole.

Dvoje druge djece i prolaznica reagirali su na zlostavljanje nemoćne životinje pa su ga skupili i predali volonterki udruge. Jež je odveden u Veterinarsku praksu Anima gdje mu je pružena pomoć.

U ponedjeljak su na Facebooku pisali da je jež dobro, da se oporavlja ugrijan i na antibioticima. Tad je ponovno primio infuziju i činilo se da sve ide k tome da će pronaći neko sigurno mjesto u divljini za ovu životinjicu.

Međutim, životni put ovog ježa tu je i završio.

– Uginuo je danas popodne, samo je odjednom zaspao. Malo je to biće, ako su ga tako udarali i gazili. Čudo je da je i ovoliko poživio. Udruga Splitske šape će odlučiti o prijavi, ali budući da se radi o osnovnoškolcima, puno je važnija uloga roditelja i obrazovnih ustanova da se ovakvo nešto više nikada ne ponovi – rekli su Jutarnjem iz Veterinarske prakse Anima.

Jež kojeg su zlostavljala djeca se oporavlja, policija se izruguje volonterima: Ono što je još strašnije je da škola propušta adekvatno reagirati u ovakvim situacijama

Facebook Komentari