Gradonačelniku Bologne smeta što svi ovo jelo zovu krivo

Špageti bolonjez poznati su širom svijeta, no gradonačelnik Bologne Virginio Merola nedavno je izjavio kako bi mu bilo draže da je njegov grad poznat po nekom od ukusnih jela koja zapravo potječu iz tog grada.

Mnoštvo turista svake godine dolazi u Bolognu i tijekom svog posjeta, naravno, želi kušati slavne špagete bolonjez. No, čini se kako je čuveni recept loše nazvan.

‘Čudno je biti slavan širom svijeta po jelu koje nije odavde. Naravno, drago nam je da nešto privlači turiste, no bilo bi mi draže kad bi u pitanju bilo kvalitetno jelo koje je zapravo dio naše kulinarske tradicije’, rekao je gradonačelnik Virginio Merola.

Nešto što bi moglo nositi ‘bolonjez’ u imenu zapravo bi se trebalo pripremati s tortelinima, rezancima ili u obliku lazanje. Jelo koje je svima poznato kao ‘špageti bolonjez’ u Bologni se naziva ‘tagliatelle al ragu’ ili ‘rezanci bolonjez’, piše Tportal.

Gradonačelnik Virginio Merola trenutno za novi muzej hrane FICO Eataly World iz cijelog svijeta prikuplja sve pogrešne verzije recepta za špagete bolonjez.

Facebook Komentari