Vrdoljak je bio na kavi s Pupovcem prije koalicijskog sastanka na koji SDSS-ovac nije došao, evo o čemu su razgovarali

Predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak, komentirao je novinarima o čemu je razgovarao na kavi s Miloradom Pupovcem, koji na sastanak vladajuće koalicije danas ne želi doći.

“I kolega Furio i kolega Milorad su sigurno sugovornici za HNS. Ja želim živjeti u zemlji gdje se svaka manjina osjeća sigurno i ravnopravno i zbog toga sam htio vrlo otvoreno razgovarati s njim. Razgovarali smo o daljnjoj suradnji, jer smo se više puta pokazali vrlo jednoznačni u stavovima po pitanju Istanbulske konvencije, Zakona o udomiteljstvu…”, rekao je Vrdoljak.

“Manjine su uvijek bile partneri HNS-u”, dodao je.

Upitan ucjenjuje li Pupovac Vladu svojim nedolaskom na sastanak, Vrdoljak je rekao da tu nema ucjene, nego je to pitanje dogovora.

“Razgovarali smo kojim smjerom društvo ide i da ne smijemo prijeći u građanske sukobe u mjeri u kojoj to Hrvatska ne zaslužuje, nego ih smirivati. Svatko od nas ima svoju obavezu dati doprinos društvu u kojem se ne smije dijeliti”, rekao je Vrdoljak.

Podsjetimo, Milorad Pupovac potvrdio je za N1 da na sastanak vladajuće koalicije neće doći predstavnici SDSS-a, a potvrdio je da je dogovoren sastanak s onim koalicijskim partnerima kojima je stalo do rješavanja otvorenih pitanja. Nije rekao kad i s kojim partnerima.

Nedugo potom, javlja N1, Pupovac je viđen na kavi s HNS-ovim Ivanom Vrdoljakom, s kojim raspravlja o stanju u koaliciji.

Kosor: Pupovac radi cirkus

Facebook Komentari