Branitelji u projektu Hrvatsko zajedništvo: Projekt su podržali Dinamo, Osijek, Rijeka, Hajduk, kao i sam Hrvatski olimpijski odbor

– Simboličnim spajanjem zastava četiri najveća hrvatska kluba nastojimo poslati poruku zajedništva, poruku djeci, mladima i svim ljudima dobre volje da navijaju za svoj klub, ali bez netrpeljivosti i mržnje prema drugome, bez rasizma i nasilja – ističe Dražen Bučević, predsjednik UHDDR Čepin, organizator akcije „Hrvatsko zajedništvo“.

Projekt su podržali Dinamo, Osijek, Rijeka, Hajduk, kao i sam Hrvatski olimpijski odbor.

– Želimo u duhu zajedništva, srčano i ponosno, nositi zastave naša četiri najveća kluba. Ljubav, sloga i zajedništvo jedino su oružje kojim možemo pobijediti one koji pokušavaju razjediniti Hrvatsku. Iako se dijelimo na navijače raznih klubova i sportova, svi mi imamo samo jednu domovinu, Hrvatsku, a ona vapi za našom podrškom. Stoga smo napravili zastave Osijeka, Rijeke, Hajduka i Dinama, dimenzija 6×2 m, koje ćemo pokloniti klubovima uz želju da ih istaknu na svojoj tribini. Nas dragovoljce Domovinskoga rata krasi zajedništvo koje želimo prenijeti mladima – dodao je Bučević koji je ovu akciju predstavio i na nedjeljnoj prvenstvenoj utakmici Dinama i Rijeke pri čemu su predstavnici Udruge položili vijenac i zapalili svijeće na spomen obilježju navijačima poginulima u Domovinskom ratu.

Predsjednik udruge ističe da su akciju podržale sve braniteljske udruge proistekle iz Domovinskoga rata.

– I na ovaj način želimo svima javno poručiti neka vole i navijaju za svoj klub, ali bez mržnje, nasilja, rasizma, bez ružnih riječi prema drugom klubu i njegovim navijačima. Želimo onakvo zajedništvo kakvo je bilo uz hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Facebook Komentari