Bačić razbio gustu maglu nad nedolaskom Pupovca na koalicijski sastanak

Predsjednik saborskog kluba HDZ-a Branko Bačić osvrno se na razloge zašto Milorad Pupovac nije došao na sastanak vladajuće koalicije.

“On želi održati sastanak s predsjednikom Vlade na kojem će iznijeti stajališta pa prema tome nije došao na sastanak koalicije. Prema onome što iščitavam iz razgovora, SDSS ostaje dio vladajuće koalicije…. Ova Vlada i vladajuća većina naš koalicijski sporazum u najvećoj mjeri provodi, o tome će biti govora na idućoj sjednici Vlade gdje će biti govora o provedbi operativnih programa gdje će se vidjeti koliko Vlada, ministarstva i javna poduzeća provode ono što je na početku mandata dogovoreno. Jasno da su nezadovoljstva, koliko sam iščitao, odnose na odnos prema srpskoj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj, ali o tome više nakon sastanka s gospodinom Pupovcem i klubom nacionalnih manjina”, rekao je Bačić.

Osvrnuo se i na komemoraciju na Bleiburgu, istaknuvši da Sabor ostaje pokrovitelj.

“Odluka je davno donesena da je Sabor pokrovitelj komemoracije na Bleiburgu. Izjava koruške biskupije prema kojoj HBK ne bi mogla održati misu na Bleiburškom polju donekle mijenja način organizacije, ali Sabor ostaje pri stavu da će se komemoracija održati na Blčeiburškom polju. O organizaciji ćemo komunicirati s HBK i Počasnim bleiburškim vodom”, rekao je Bačić, piše N1.

Predsjedništvo SDSS-a odlučuje o tome hoće li ostati u vladajućoj koaliciji, a evo što je odlučilo

Share This Article