24.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Kustić krenuo u pregovore sa Starčevićem, Za dom spremni nije vidio

Kustić krenuo u pregovore sa Starčevićem, Za dom spremni nije vidio

Pitanje koje se postavlja nakon jučerašnjih izbora u Ličko-senjskoj županiji je tko će formirati većinu u Skupštini.

Nositelj HDZ-ove liste, koja je pobijedila, Marijan Kustić, za N1 televiziju rekao je da će najprije razgovarati s Karlom Starčevićem i HSP-om.

“Rekli smo da ćemo ovaj tjedan sjest s potencijalnim koalicijskim partnerima za stol. Čuo sam se s Karlom Starčevićem i ovih dana ćemo se naći i porazgovarati na temu formiranja zajedničke koalicije”, rekao je Kustić.

Tko još dolazi u obzir?

“Imate četiri liste koje su prošle prag. Mislim da je Karlo Starčević prvi s kojim ćemo razgovarati”, kaze Kustić. No što u slučaju da se suradnja ne dogodi?

“Mi ćemo, ako je to potrebno, pružiti ruku svima ako je to u interesu Ličko-senjske županije. Ne trebamo žuriti s time, ali apsolutno bismo voljeli da se Skupština formira što prije”, odgovorio je Kustić.

Između HDZ-a i Starčevićeva HSP-a velika je ideološka razlika – Starčević redovito koristi pozdrav “Za dom spremni” te njime završava svoja pisma i priopćenja. Kustić kaže da ta pisma nije vidio.

“Ipak mislim da prvo treba sjesti za stol i razgovarati. Kroz ovih par dana ćemo znati više”, rekao je.

Na pitanje hoće li sad HDZ ići u rušenje župana Darka Milinovića, odgovara: “Izbori za Skupštinu pokazali su da smo najjača opcija u Županiji, ostvarili smo veliku pobjedu i dalje ćemo samo rasti”.

Bitka za Liku, Milinović jutro poslije: Kad se strasti malo smire, jedini koji ne može slaviti nakon ovih izbora je HDZ

Najnovije

Još iz rubrike