Bitka za Liku, Milinović jutro poslije: Kad se strasti malo smire, jedini koji ne može slaviti nakon ovih izbora je HDZ

“Mogao bi ovo biti moj novi politički početak”, kazao je Darko Milinović za N1 jutro nakon što je izgubio, i priznao poraz, na izborima za Ličko-senjsku županiju.

“Kad se strasti malo smire, jedini koji ne može slaviti nakon ovih izbora je HDZ, bez obzira što to pokušavaju nametnuti, kazao je Darko Milinović reporterki N1 i objasnio zašto.

“Prije dvije godine su imali 55 posto i 14 tisuća glasova, a sad imaju 7.000 glsaova. Oporba HDZ-u ovdje, mi zajedno imamo preko 10.000 glasova. Ja sam pobijedio HDZ ovdje u Gospiću i isto bi tako bilo i da se broji na taj način”, rekao je Milinović, dodavši da je na predsjedniku HDZ-a, Andreju Plenkoviću, da formira koaliciju s HSP-om i formira čvrstu većinu.

“Mislim da to neće ići tako lako, ovi izbori su donijeli ono najgore – političku nestabilnost. Tu HDZ ima najmanje razloga za veselje. Neka se dogovore s Karlom Stračevićem, ako je to politika Andreja Plenkovića, neka se dogovore s HSP-om i idemo dalje”, rekao je Milinović.

Istaknuo je da se za vrijeme predizborne kampanje lobiralo na sve strane te da ljudi nisu vidjeli razliku između njega i HDZ-a, misleći da je glas za HDZ ujedno i glas za Darka Milinovića.

“Ne idem u političku mirovinu. Ajmo staviti priču obrnuto, da sam ja na čelu HDZ-a i da su Vlada i Andrej Plenković stali tako, ja bih dobio 60 posto, a ne 35 posto glasova. Ja sam imao zavidni skup bez ikoga iz Zagreba, pokazao sam svoju snagu, dobio preko 4000 glasova, ali očekivao sam više mandata”, rekao je Milinović.

Ne misli da će HDZ ići u rušenje županijskog proračuna, ali i da neće biti “trulog kompromisa”.

“Ja ću ostati vjerodostojan i tražim od HDZ-a da formira većinu i da se proračun donese do 15. travnja. Ako se ne donese proračun, ja ću onda razmisliti i možda donijeti neke druge političke odluke, jer bi sada ta fama mogla trajati do sedmog mjeseca, a ja to neću dopustiti”, rekao je Milinović.

Ipak, ne govori loše o HDZ-u. “HDZ je moja stranka 28 godina i ne možete me natjerati da govorim protiv moje bivše stranke”, rekao je Milinović za N1.

Podsjetimo, u novom sazivu skupštine Ličko senjske županije, koja ima 31 vijećnika, bit će 13 HDZ-ove koalicije, sedam s nezavisne liste Darka Milinovića, šest vijećnika HSP-a, tri s liste Ante Dabe, te dva s liste SDSS-a.

Bitka u Lici tek počinje: Zbrojena sva biračka mjesta, evo i rezultata, HDZ-ova koalicija je relativni pobjednik, ali kako do većine….

Facebook Komentari