Sutkinji zapaljen auto, policija DORH o tomu izvijestila tek nakon dva dana

Mireli Crnjak, sutkinji Općinskog suda u Novom Zagrebu zapaljen je automobil ispred obiteljske kuće u Samoboru. U tom trenutku u kući je spavalo i njezino dvoje djece, piše RTL.

Benzinom poliveni automobil samo pukom srećom nije eksplodirao i ugrozio njihove živote.

“Ne mogu identificirati niti u bilo koga uprijeti prstom. Ne mogu reći tko bi ovo mogao učiniti. Ali bojim se da Državno odvjetništvo ništa neće učiniti”, rekla je u subotu Crnjak u razgovoru za RTL Danas.

Kazala je da je već doživjela prijetnje smrću, fizičko i psihičko maltretiranje. I to od poznatog odvjetnika jer nije popustila njegovom pritisku.

Dan nakon očevida policija je priopćila da je automobil najvjerojatnije zapaljen, ali pritom nije navela o čijem se vozilu radi. Jutarnji list u petak je neslužbeno saznao da se radi o vozilu sutkinje Crnjak. Informaciju o tome da je zapaljen automobil sutkinje nisu neslužbenim kanalima saznali samo novinari, nego i državno odvjetništvo.

Naime, policija ni nakon dva dana od zapaljenja vozila nije o tome nadležnom tužiteljstvu dala nikakvu službenu informaciju. Kako doznaje Jutarnji list iz izvora bliskih istrazi, nadležno tužiteljstvo, za početak, nije izviješteno o samom događaju kritične noći, pa stoga dežurni zamjenik nadležnog tužiteljstva nije ni izlazio na očevid. Ništa se nije promijenilo ni nakon što je očevidom utvrđeno da je automobil u vlasništvu sutkinje namjerno zapaljen.

Prva informacija o tome DORH-u po svemu sudeći nije došla od policije, nego je rezultat svojevrsnog apela koji je na adrese sudova, sudačkih organizacija, DORH-a i SOA-e uputila sama sutkinja. Tek je nakon toga nadležna policijska postaja u Samoboru sastavila i hitno poslala državnom odvjetništvu službenu bilješku o počinjenju predmetnog kaznenog djela.

Apel sutkinje Crnjak upućen na spomenute adrese na koncu je ipak pokrenuo sustav te je u međuvremenu, neslužbeno se doznaje, udovoljeno njezinu zahtjevu da dobije policijsku zaštitu.

Facebook Komentari