28.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Bitka za Liku: HDZ je proglasio izbornu pobjedu, evo s kojim podacima...

Bitka za Liku: HDZ je proglasio izbornu pobjedu, evo s kojim podacima barataju; I Milinović se oglasio

Marijan Kustić HDZ proglasio je oko 21 sat izbornu pobjedu, HDZ ima 35 posto, Darko Milinović 20, HSP 17 posto.

Slijede pregovori, mi smo najjača politička opcija, rekao je Kustić.

“Ono što bih ja sad izrekao, to je da je HDZ s koalicijskim partenerima pobijedio na izborima za skupštinu. Zahvaljujem svima koji su nam dali povjerenje, hvala svima koji su izašli, ali nisu, uvjeren sam da ćemo ih uvjeriti svojim radom da na idućim izborima glasaju za nas. Ankete su najavljivale da smo isti kao Darko Milinović i da nas on ugrožava kad je u pitanju pobjeda… Pokazali smo da je HDZ najjača politička opcija u Ličko-senjskoj županiji i ubuduće će tako i biti. Hvala svima koji su sudjelovali u izborima. Mi ćemo se od sutra pripremiti i spremati se za Županijsku skupštinu”, rekao je Marijan Kustić.

Darko Milinović je rekao da je nazvao Kustića i čestitao mu.

“Hvala Vama što ste ušli u otvorenu poltičku bitku s vrhom države i HDZ-a. Nazvao sam Marijana Kustića i čestitao mu na izbornoj pobjedi. Ako me pitate jesam li zadovoljan, ostvarili smo respektabilan rezultat. Jača smo politička opcija od HDZ-a u Gospiću. Jedan od najvećih prevaga je bio rezultat HDZ-a u Senju gdje su dobili 1100 glasova prednosti. Čestitam HDZ-u i koalicijskim partnerima, svima vama na fer utakmici i hrabrosti,. Okupio sam ljude koji su se bili spremni usprotiviti najjačopj stranci u državi i u županiji”, rekao je Milinović.

Jesu li vam birači poručili da vas ne žele za župana?

“To birači moraju poručiti na izborima za župana. birači su poručili da je HDZ, koji je imao 55 posto prije dvije godine, sada je to negdje oko 35 posto. Za dvadeset posto imaju lošiji izborni rezultat. Ja sam očekivao bolji rezultat. Rezultat oko dvadeset posto je respektabilan…. Mislim da je on dobra startna pozicija za eventualno neke izbore koji bi se trebali dogoditi… Da je moj rezultat bio bolje, razgovarao bih najprije s onima koji nisu rušili proračun, nakon toga bih razgovarao s HDZ-om. Na njima je sada da odaberu s kim će dogovarati većinu u skupštinu.

Ja sam jutros rekao da ćemo teško s njima razgovarati. Oni su sad pobjednici, neka se odluče s kim će razgovarati ili nek se odluče za rušenje proračuna pa da idemo na nove izbore. Ako ja budem dio većine, bit će to pod strogo dogovorenim uvjetima. U prosincu se moglo sjesti i razgovarati. HDZ tada nije htio, htjeli su prijevremene izbore, da potrošimo milijun i pol kuna i nismo dobili ništa. Opet oni moraju s nekim sjesti i razgovarati…. Pokazao sam onima koji su me istjerali iz HDZ-a da ipak nešto vrijedim”, rekao je Milinović.

Na pitanje je li požalio manevar s dovođenjem autobusa pred središnjicu HDZ-a. “Opet bih napravio isto”, poručio je Milinović. Dodao je da je druga politička opcija u županiji i da je jači od HDZ-a u Gospiću. Dio birača HDZ-a im je uskratio povjerenje, ali ja ne umanjujem njihovu pobjedu, poručio je.

“Hvala ti moj narode! Mi smo ne samo prvi u Gospiću, gdje smo zauzeli 40 posto biračkog tijela, naš dvogdišnji rad u gradu Gospiću se isplatio. U Gospiću imamo oko 40 posto, a u Otočcu oko 25 posto”, kaže Karlo Starčević, nositelj liste HSP-a. Na pitanje kome će se prikloniti kod formiranja vlasti – HDZ-u ili Darku Milinoviću, odgovara: “Netko će se nama morati prikloniti. Nisam trgovac”, poručio je Starčević.

http://hrvatska-danas.com/2019/03/10/zbrajaju-se-glasovi-u-lici-evo-i-prvih-rezultata-mrtva-utrka-u-gospicu-drugi-rezultati-dip-a-malo-su-drukciji/

Najnovije

Još iz rubrike