Povjerenstvo Nataše Novaković kaznilo Anku Mrak Taritaš

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je Anku Mrak-Taritaš s 3 tisuće kuna jer je prekršila Zakon o sprečavanju sukoba interesa zbog neusklađenosti prijavljene i utvrđene imovine.

Mrak-Taritaš je stan u Posavskoj ulici u Zagrebu od 73 četvorna metra i garažu od 16 m2 kupila zajedno sa starijim sinom 2006. prije stupanja na dužnost, a svoj suvlasnički dio mu je darovala 2010. godine.

Nakon što se stariji sin oženio i zajedno sa suprugom dobio novi stan, darovao je majci te nekretnine u Posavskoj potkraj 2015. dok je bila ministrica, a ona je te nekretnine nakon mjesec i pol dana darovala mlađem sinu u siječnju 2016.

Bivša ministrica bila je dužna u imovinskoj kartici prijaviti da je stekla vlasništvo nad njima, iako je bila prethodni vlasnik, a nekretnine nisu kupljene za vrijeme obnašanja dužnosti.

Mrak-Taritaš je prijavljena u još jednom slučaju jer je samu sebe imenovala predsjednicom ispitnog povjerenstva za polaganje stručnog ispita i za to u četiri godine dobila 40 tisuća kuna, što nije prijavila u imovinskoj kartici. U tom slučaju povjerenstvo tek treba odlučiti hoće li pokrenuti postupak, javlja HRT.

Facebook Komentari