Za loše raspoloženje danas ćete moći okriviti vrijeme: Najprije južina, a onda…

Vrijeme će u četvrtak toplije, malo manje sunčano, ali vjetrovitije nego u srijedu. Ne samo da će vjetar biti uglavnom jak, ponegdje i olujan, nego će uz to biti južnog smjera, što često negativno utječe na ljudsko raspoloženje. Idući dani bit će malo nestabilniji, a kiše ili pljuskova bit će osobito tijekom petka i subote.

Ujutro će u većini krajeva biti pretežno sunčano, a uz više oblaka pokoja kap kiše moguća je na širem riječkom području. Vjetar će puhati jače, tako da će na kopnu biti umjeren i jak, na udare i olujan jugozapadnjak, a uz obalu će puhati jako, ponegdje i olujno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će iznositi od četiri do devet, a na Jadranu između devet i 14 stupnjeva.

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj ostat će djelomice sunčano i vjetrovito. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, koji će ponegdje imati i olujne udare. Južina će podržavati još toplije vrijeme, tako da će biti i do 24 stupnja.

I u Slavoniji će biti slično vrijeme: uglavnom će biti sunčano, puhat će umjeren, ponegdje na udare i jak jugozapadnjak, a temperatura će iznositi od 22 do 24 stupnja.

Na sjevernom Jadranu i u gorju u nastavku dana vrijeme neće biti posve stabilno pa ponegdje, uz više oblaka, može pasti malo kiše. U gorju će puhati jak, na udare i olujan jugozapadnjak, a na moru jako i olujno jugo. Temperatura će iznositi od 14 do 20 stupnjeva.

I u Dalmaciji će dan obilježiti jaka i olujna južina, koja bi mogla stvoriti probleme u pomorskom prometu. Osim toga, vrijeme će biti sunčano, a temperatura će iznositi oko 20 stupnjeva.

Idućih dana u kopnenoj Hrvatskoj vrijeme će biti promjenjivo. U petak i subotu bit će kiše i pljuskova, i to ponajprije u gorju i na istoku zemlje. Temperatura će se malo sniziti u odnosu na četvrtak, ali će puhati slabiji vjetar.

I na moru će južina tijekom vikenda popustiti. Još u petak će biti jaka, a onda uglavnom umjerena. Nestabilnije će u danima pred nama biti u Dalmaciji, a na sjeveru je moguća i obilnija oborina. Temperatura se na obali neće mnogo mijenjati, piše dnevnik.hr.

Facebook Komentari