Policija o sukobu mladih Roma s muškarcem u Zagrebu

U Zagrebu su jučer oko 17.30 napadnuta dvojica romskih dječaka te su završili u Klaićevoj bolnici. Jednome dječaku je 13, a drugome 14 godina. Na području Zavrtnice pretukao ih je muškarac.

Iz policijske uprave zagrebačke Marija Goatti, voditeljica službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću, kazala je da policija potvrđuje jučerašnji događaj na području Medveščaka.

– Dvoje maloljetnika, po navodima stanara zgrade, uništavala su klupicu u parku. Uslijedilo je vrijeđanje, neprikladna komunikacija i sve je završilo nažalost, tjelesnim sukobom. Muškarac (63) i dvojica maloljetnika su se sukobili, rekla je Goatti.

– Koristimo priliku da još jednom podsjetimo građane da prilikom takvih događaja treba čim prije obavijestiti policiju. Temeljem zakona građani imaju pravo spriječiti činjenje kaznenog djela tj. zadržati osobu koja tako nešto čini – do dolaska policijskih službenika, istaknula je Marija Goatti.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je jučerašnji napad na dvojicu romskih dječaka. Kazao je da osuđuje pojedinačne incidente.

Veljko Kajtazi, zastupnik nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, u HRT-ovom Studiju 4 govorio je o teškom položaju romske manjine u Hrvatskoj, a u 14 sati će u Novom Petruševcu u Zagrebu odgovarati na pitanja novinara u vezi sa stambenim zbrinjavanjem Roma, ali i fizičkom napadu na dvojicu maloljetnih Roma, piše HRT.

Facebook Komentari