Sessa otkrio u što se zaplela odluka Vrhovnog suda oko konverzije CHF i kada bi se trebala otplesti

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa najavio je da će taj sud tijekom ožujka donijeti odluke u vezi sa zahtjevom udruge Franak, koja je zatražila hitno postupanje suda u povodu dviju revizija o pitanju prava 55.000 oštećenih potrošača nakon konverzije kredita u švicarskim francima, javlja HRT

– Vijeće intenzivno radi na tom predmetu. Nije uopće jednostavan predmet kako se želi prikazati, ni pravno ni činjenično. Nije ni situacija sa svim dužnicima jednaka. Ali očekujem da bi sjednica Vijeća mogla biti u trećem mjesecu, kazao je Sessa na konferenciji o budućnosti pravne profesije održane u Novinarskom domu.

Prema tvrdnjama udruge Franak, konverzijom kredita u euro korisnicima kredita nije vraćen cjelokupni iznos koji su banke, ističe Franak, nepošteno stekle.

Zastara za podizanje tužbe za konvertirane kredite nastupa 14. lipnja 2019., a Vrhovni sud o tome još nije donio odluku.

Udruga je u siječnju zatražila od Vrhovnog suda hitno postupanje u povodu dviju revizija o pitanju prava 55.000 oštećenih potrošača nakon što su konvertirali kredite u švicarskim francima.

Iz Vrhovnog suda slijedio je odgovor u kojem se ističe da “u ovom trenutku ima 14.000 predmeta” te da “mora uzeti u obzir više kriterija hitnosti te ne smije ostaviti dojam da netko ima prednost u odlučivanju”, javlja HRT.

Facebook Komentari