Hrg tvrdi da od Pupovčevog odlaska iz koalicije nema ništa, a ionako nije ni previše bitno, ima dosta ruku

Ad

HDS-ov saborski zastupnik i član vladajuće koalicije osvrnuo se na tvrdnje Milorada Pupovca da njegova stranka HDSS razmišlja o napuštanju koalicije.

“Kao prvo vidio sam da je on rekao da će razmišljati ozbiljno o tome da napusti koaliciju. Razgovora o tome nije bilo s koalicijskim partnerima, tako da vjerujem da od toga neće biti ništa. Svatko ima pravo na svoje odluke i nigdje nitko nije na silu”, rekao je Hrg.

Smatra da Pupovčev odlazak ne bi destabilizirao vladajuće: “Obzirom na situaciju da se u Saboru odluke mogu donijeti s 80 ili 81 rukom, mislim da ovoga trenutka čak to ne bi destabiliziralo vladajuće iako svako napuštanje koalicije ostavlja trag. Ja mislim na zastupnike koji glasaju za prijedloge Vlade, koji na glasanju čine parlamentarnu većinu”, rekao je Hrg.

Odgovorio je na pitanje ima li stvari s kojima on nije zadovoljan u koaliciji.

“Ima toga čime smo svi nezadovoljni. Neke stvari bi čovjek volio napraviti, ali imaš ono što je moguće napraviti. Ima stvari koje bi ja osobno htio napraviti i HDS kao stranka koju predstavljam u Saboru. Recimo, naš dugoročni stav i cilj je da se mora ići prema povećanju plaća, da se moraju dizati plaće, posebno za kategorije ispod pet tisuća kuna. Neke stvari su napravljenje, ne onoliko koliko bi mi htjeli, nastavit ćemo se boriti. Za neke stvari više možeš napraviti unutar koalicije nego izvan koalicije”, rekao je Hrg.

Komentirao je tvrdnju vladajućih da se ne treba zabrinjavati oko slobode medija u Hrvatskoj, unatoč prosvjedu novinara i činjenici da je po istaknutu novinarku Đurđicu Klancir jučer u redakciju došla policija jer je tuži sisački župan, inače HDZ-ovac Ivo Žinić

“Gledajte, sloboda medija je nešto što se može vrlo lako ispolitizirati. Uvijek postoji mogućnost da se nešto loše dogodi. Sloboda medija je zajamčena i takvom je treba zadržati. Ako netko od medija kaže da postoji problem, onda taj problem vjerojatno postoji, ali globalno, mislim da nema”, poručio je, prenosi N1.

Pupovac se ne šali, drugi put danas je rekao da što se njega tiče ljubav s Plenkovićem je pukla, na SDSS-u je odluka o izlasku iz koalicije

Facebook Komentari