DORH u Zadru počeo nešto raditi, shvatili da je Daruvarac imao svjedoke koji su lagali i pored snimke

Tužiteljstvo nastavlja s postupanjem u slučaju “Daruvarac”. Općinsko državno odvjetnišvo u Zadru naložilo je provođenje izvida zbog sumnje u davanje lažnog iskaza dvoje svjedoka koji su bili u kafiću kad je Darko Kovačević Daruvarac premlatio i teško ozlijedio 18-godišnju Lorenu Gurlicu.

– U odnosu na neposredna saznanja dobivena tijekom kaznenog postupka protiv 32-godišnjeg hrvatskog državljanina vođenog pred Općinskim sudom u Zadru zbog učina kaznenih djela iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona i čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru na temelju tih saznanja provodi dokazne radnje protiv 36-godišnje hrvatske državljanke i 37-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela davanja lažnog iskaza iz čl. 305. st. 1. Kaznenog zakona, priopćio je ODO RH.

Podsjetimo, Daruvarac je proglašen krivim za premlaćivanje. Osuđen je na pet godina zatvora, a pravomoćnost presude čeka na slobodi. Zbog tog slučaja prosvjedovali su građani.

Facebook Komentari