Centar za skandaloznu skrb Zadar se ne da: Odgoda smjene ravnateljice

Ad

Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru u ponedjeljak i utorak je raspravljalo o propustima u radu ravnateljice Vesne Burčul čiju je smjenu, zbog tragičnog događaja na Pagu, predložila resorna ministrica Nada Murganić, no konačna odluka još nije donesena.

Vijeće je zasjedalo u utorak od 10 sati do 12 sati, a sve događaje iz Zadra prati N1.

“Raspravili smo izvješće i tražili smo od ravnateljice pisano pojašnjenje o nekim točkama nalaza kako bismo mogli odlučivati. Rok za dostavu pojašnjenja je petak, 8. ožujka. Nakon što zaprimimo pisano pojašnjenje zakazat ćemo novu sjednicu”, pojašnjava predsjednica Upravnog vijeća Marina Dujmović Vuković.

Potvrdila je da ravnateljici Centra mandat istječe 16. ožujka te da se jedina javila na novi natječaj.

Djelatnici Centra i danas su izašli ispred zgrade, u znak podrške ravnateljici. Smatraju da ravnateljica dobro radi svoj posao, no nedostaje im ljudi, rekli su., javlja N1.

Sjednicu Upravnog vijeća, podsjetimo, sazvala je Murganić kako bi se raspravilo o potezima ravnateljice zadarskog Centra za socijalnu skrb u čijem su radu, po riječima ministrice, uočeni teški propusti u slučaju zločina koji je otac počinio nad svoje četvero djece u Pagu.

Ministrica Murganić prošloga je tjedna izjavila da su upravnim nadzorom uočeni teški propusti u radu ravnateljice centra koji je bio nadležan za djecu na Pagu, te da će Upravnom vijeću predložiti smjenu Burčul.

Podršku ravnateljici dalo je jučer i četrdesetak djelatnika zadarskog Centra za socijalnu skrb koji su se prijepodne okupili pred centrom, a podržala ju je i Hrvatska udruga za medicinsko pravo.

Udruga ističe da se radi o traženju neutvrđene i neargumentirane odgovornosti pojedinih socijalnih radnika, bez sagledavanja načina upravljanja cjelokupnog sustava pružanja socijalne zaštite,

“Paušalni pristup i nasušna potreba donošenja stavova prije realnog, objektivnog i temeljitog sagledavanja svih okolnosti nekog slučaja te njihovo prezentiranje u javnosti dopušta stvaranje slike o krizi stručnosti i profesionalnosti pripadnika pojedine zdravstvene ili socijalne profesije, premda je općepoznato da se sustav zdravstvene i socijalne skrbi temelji na bezpogovornom i požrtvovnom radu upravo tih pojedinaca”, kaže predsjednik udruge Miran Cvitković.

Facebook Komentari