Cipelarenje policajaca koje je zabavljalo društvene mreže: Policija riješila slučaj

Zagrebačka policija objavila je detalje vezane uz snimku tučnjave ispred jedne samoborske pekare na kojoj su dva mladića odjevena kao policajci.

Potvrdili su kako mladići na snimci nisu policajci, već su se zamaskirali za fašnik, a jedan od njih je bez njegova znanja uzeo dio policijske odore od člana obitelji koji je policajac.

“Do sada prikupljenim obavijestima utvrđeno je da se događaj dogodio jučer, 3. ožujka, između 1 i 2 sata ujutro u Samoboru u Ulici Ljudevita Gaja, te da sudionici sukoba nisu policijski službenici, iako je jedan od njih, 23-godišnjak, dio policijske odore bez znanja člana obitelji koji je policijski službenik Policijske uprave zagrebačke, uzeo s namjerom da ju iskoristi za sebe i 24-godišnjaka kako bi sudjelovali na fašniku.

U sukobu su s jedne strane sudjelovali navedeni 23-godišnjak i 24-godišnjak te dvojica 23-godišnjaka i 23-godišnjakinja, a na drugoj isto tako pet osoba (20, 20, 19, 19, 18). Te su se dvije grupe srele na ulici, međusobno si počeli dobacivati, da bi se potom verbalno sukobili, a potom i fizički. U tom sukobu sudjelovali su, s jedne strane trojica mladića (dva mladića maskirana u policajce i njihov 23-godišnji prijatelj) i s druge strane četvorica (dvojicom 20-godišnjaka, 18-godišnjakom i 19-godišnjakom).

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeni su elementi prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira za sve osim 19-godišnjaka iz druge grupe, koji je počinio prekršaj iz čl. 6. istog Zakona, s obzirom da je u samom sukobu iskazao upornost i bezobzirnost.

Dvojica mladića koji su u tom događaju koristili dijelove policijske odore ujedno su počinili prekršaj iz čl. 10. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a koji između ostalog propisuje kaznu i zbog neovlaštenog nošenja znakova službene osobe”, poručuju iz policije.

Facebook Komentari