Centar za skandaloznu skrb Zadar povukao je odluku o oduzimanju djece monstrumu s Paga još 2014.

Nakon što je otkriveno da su otac i majka djece koju je otac prošli tjedan na Pagu bacio s balkona već bili osuđivani zbog zanemarivanja djece, glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Denis Klarendić kazao je kako je 2014. odluka Centra za socijalnu skrb o oduzimanju djece roditeljima povučena.

„Privremenom mjerom najstarija kćerka i dvoje djece koje su tada imali oduzeti su roditeljima te je odlučeno da će biti dodijeljeni Centru za socijalnu skrb ili nekoj od udomiteljskih obitelji. U veljači 2014. takav je prijedlog povučen na prijedlog Centra i postupak je obustavljen. U odluci koju sam vidio ne navode se razlozi povlačenja“, rekao je Klarendić.

Kazao je i kako sud nije provodio odluku o smještanju najstarije kćeri (pokćerke muškarca koji je bacio djecu s balkona) i dvoje djece u dom te ne zna kako je ona tamo završila.

Na pitanje za koja su kaznena djela roditelji bili prijavljeni, Klarendić je odgovorio kako je riječ o zanemarivanju djeteta.

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru Duško Berović najavio je pak kako nakon pravomoćnosti rješenja o istrazi slijedi ispitivanje četiriju svjedoka, među kojima će biti i majka djece.

„Nakon toga će se provesti psihitijatrijsko vještačenje koje mora utvrditi opće duševno stanje okrivljenika te stanje u trenutku počinjenja djela – je li bio svjestan toga što radi i je li mogao upravljati svojim postupcima. Nalazi krvi oca još nisu gotovi, psihijatrijsko vještačenje bit će provedeno u Zagrebu, gdje će okrivljenik biti premješten“, kazao je Berović, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari